Remeha Calenta Ace 40c CW5 storing en oplossingen

Voor de mensen die een Remeha Calenta Ace 40c CW5 hebben, en problemen ondervinden met de cv ketel kunnen op deze pagina mogelijk de oplossing vinden.

storing en oplossingen. In dit artikel zullen we onderzoeken hoe u uw verwarmingssysteem optimaal kunt laten functioneren, en eventuele problemen kunt verhelpen die kunnen optreden bij uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 CV-ketel. Of u nu een ervaren gebruiker bent of net kennismaakt met dit specifieke model, wij zullen u voorzien van gedetailleerde informatie en neutrale adviezen om u te helpen bij het verbeteren van de prestaties van uw verwarmingssysteem. Laten we direct van start gaan en de mogelijke storingen en oplossingen verkennen voor de Remeha Calenta Ace 40c CW5.

Remeha Calenta Ace 40c CW5 en storingscodes

De Remeha Calenta Ace 40c CW5 is een hoogwaardige, energiezuinige cv-ketel die garant staat voor een optimaal comfort in uw woning. Met zijn compacte formaat en stille werking is deze ketel een populaire keuze onder huiseigenaren. Echter, net als bij elk technisch apparaat, kunnen er storingen optreden. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende storingen en de bijbehorende oplossingen.

Wanneer uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 een storing aangeeft, is het belangrijk om eerst de foutcode op het display te controleren. Deze code geeft aan wat het specifieke probleem is. Enkele veelvoorkomende foutcodes zijn:

 • E1 – Probleem met de waterdruk. Controleer of de waterdruk tussen 1,5 en 2 bar ligt.
 • E5 – Probleem met de warmtewisselaar. Het systeem moet mogelijk worden doorgespoeld of ontlucht.
 • E6 – Probleem met de ontsteking. Controleer de gasdruk en de ontstekingspen.

Na de foutcode te hebben vastgesteld, kunt u met de juiste handelingen vaak zelf de storing verhelpen. In sommige gevallen is het echter raadzaam om een erkende monteur in te schakelen, vooral als de storing blijft terugkeren of als u niet zeker weet hoe u deze moet oplossen.

Veelvoorkomende storingen van de Remeha Calenta Ace 40c CW5

De Remeha Calenta Ace 40c CW5 is een betrouwbare en efficiënte cv-ketel, maar net zoals bij elk apparaat kunnen er af en toe storingen optreden. Een aantal van deze storingen komen vaker voor dan anderen. Zo kan er sprake zijn van een probleem met de waterdruk, waardoor de ketel niet goed functioneert. Ook kan de ketel een foutcode weergeven, zoals bijvoorbeeld E36, wat duidt op een probleem met de gasdruk.

Om deze problemen op te lossen, zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen. Controleer allereerst de waterdruk en vul indien nodig het systeem bij tot de juiste druk. Daarnaast kunt u de foutcodes opzoeken in de handleiding om te achterhalen waar het probleem precies zit. Vaak kan een simpele reset van de ketel al uitkomst bieden. Mocht dit niet helpen, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een erkend installateur die het probleem kan verhelpen.

Diagnose stellen bij een storing van de Remeha Calenta Ace 40c CW5

Wanneer uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 ketel een storing aangeeft, is het belangrijk om te weten hoe u de diagnose kunt stellen. Allereerst is het van belang om de foutcode op het display van de ketel af te lezen. Deze code geeft aan wat het probleem is en helpt bij het vinden van een passende oplossing. Veelvoorkomende foutcodes zijn E5 (sensorstoring), E6 (oververhitting) en E9 (waterdruk te laag).

Na het noteren van de foutcode, kunt u de volgende stappen ondernemen om het probleem te verhelpen:

 • Controleer de waterdruk en vul indien nodig het systeem bij tot de aanbevolen druk.
 • Onderzoek de sensoren en vervang deze indien ze defect zijn.
 • Reset de ketel door de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt te houden.

Indien deze stappen het probleem niet verhelpen, is het aan te raden om een professionele monteur in te schakelen voor verdere diagnose en reparatie.

Effectieve oplossingen voor de Remeha Calenta Ace 40c CW5 storingen

Als u een eigenaar bent van de Remeha Calenta Ace 40c CW5 ketel, dan weet u dat storingen kunnen voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende effectieve oplossingen om deze problemen op te lossen. Allereerst is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw ketel. Dit kan veel voorkomende storingen zoals een verstopte warmtewisselaar of een defecte ontsteking voorkomen. Als u toch een storing ervaart, controleer dan eerst de waterdruk en vul indien nodig bij. Controleer vervolgens of de gaskraan openstaat en reset de ketel.

Andere effectieve oplossingen voor de Remeha Calenta Ace 40c CW5 storingen zijn:

 • Het controleren en reinigen van de condensafvoer
 • Het vervangen van versleten onderdelen zoals de brander of de ventilator
 • Het inschakelen van een erkende monteur voor complexere problemen

Het is ook belangrijk om de foutcodes die op het display van de ketel verschijnen te noteren. Deze codes kunnen u helpen de oorzaak van de storing te achterhalen en de juiste oplossing te vinden. Als u zelf niet in staat bent om het probleem op te lossen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele monteur.

Preventieve maatregelen om storingen te voorkomen

Om te voorkomen dat uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 ketel storingen vertoont, zijn er enkele preventieve maatregelen die u kunt nemen. Allereerst is het van belang om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren door een erkende installateur. Dit zorgt ervoor dat uw ketel in topconditie blijft en eventuele problemen vroegtijdig worden opgemerkt.

 • Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de ketel staat. Dit voorkomt ophoping van vuil en stof wat de werking van de ketel kan beïnvloeden.
 • Controleer regelmatig de waterdruk en vul het systeem indien nodig bij. Een te lage waterdruk kan leiden tot het niet goed functioneren van de ketel.
 • Reinig de lucht- en rookgasafvoer regelmatig om verstoppingen en daarmee samenhangende storingen te voorkomen.

Daarnaast is het ook belangrijk om zelf een aantal zaken in de gaten te houden. Controleer regelmatig de display van de ketel op eventuele foutcodes en raadpleeg de handleiding of neem contact op met een installateur als u deze niet begrijpt. Let ook op eventuele vreemde geluiden die de ketel maakt, dit kan duiden op een defect of slijtage van onderdelen.

 • Houdt de ruimte rondom de ketel vrij van voorwerpen die de luchtcirculatie kunnen belemmeren.
 • Test regelmatig de werking van de thermostaat en de radiatoren om er zeker van te zijn dat het systeem naar behoren werkt.

Door deze preventieve maatregelen te nemen, verkleint u de kans op storingen en verlengt u de levensduur van uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 ketel.

Hoe de levensduur van de Remeha Calenta Ace 40c CW5 te verlengen

Om de levensduur van uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 te verlengen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit houdt in dat u jaarlijks een professionele monteur uw ketel laat controleren en reinigen. Hierdoor worden eventuele problemen vroegtijdig opgespoord en verholpen. Daarnaast is het ook aan te raden om de waterdruk in de gaten te houden en indien nodig bij te vullen tot de juiste druk. Dit kunt u zelf doen door de instructies in de handleiding te volgen.

Naast regelmatig onderhoud, kunt u ook zelf een aantal zaken in de gaten houden om de levensduur van uw ketel te verlengen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de ruimte waarin de ketel staat goed geventileerd is en vrij van stof en vuil. Controleer ook regelmatig de rookgasafvoer op eventuele verstoppingen. Indien u merkt dat de ketel niet goed functioneert, neem dan direct contact op met een monteur om het probleem te laten verhelpen.

 • Jaarlijks professioneel onderhoud
 • Waterdruk controleren en bijvullen
 • Ruimte rondom de ketel ventileren en schoonhouden
 • Rookgasafvoer controleren op verstoppingen
 • Bij problemen direct een monteur inschakelen

Contact opnemen met een specialist voor onderhoud en reparatie

Wanneer u problemen ondervindt met uw Remeha Calenta Ace 40c CW5 ketel, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Een storing kan leiden tot ongemak en zelfs gevaarlijke situaties. Gelukkig staan onze specialisten voor u klaar om onderhoud en reparatie uit te voeren. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om uw ketel weer optimaal te laten functioneren.

Veel voorkomende storingen en problemen:

 • Geen warm water of verwarming: Dit kan wijzen op een defecte pomp of een probleem met de ontsteking.
 • Foutcodes: Op het display van de ketel kunt u diverse foutcodes tegenkomen, zoals E14 of E36. Onze specialisten kunnen deze codes uitlezen en het probleem verhelpen.
 • Regelmatig bijvullen: Als u merkt dat u de ketel vaak moet bijvullen, kan dit duiden op een lekkage of een defect expansievat.

Neem bij storingen of onderhoud altijd contact op met een specialist. Zij zorgen ervoor dat uw ketel weer veilig en efficiënt werkt.

5/5 - (1 stemmen)

Door fast5