ATAG i36ECZ CW5 storing en oplossingen

Problemen met de ATAG i36 CV ketel? Dan kan dit artikel je mogelijk helpen.

ATAG i36ECZ CW5 storingen en storingscodes

De ATAG i36ECZ CW5 is een populaire combiketel die veel wordt gebruikt in Nederlandse huishoudens. Echter, net als elk ander apparaat, kan het soms storingen ervaren. Het is belangrijk om te weten welke storingen er kunnen optreden en hoe u deze kunt oplossen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende storingen:

 • E01: Geen vlamdetectie, controleer de gaskraan en ontstekingselektroden.
 • E02: Geen of onvoldoende waterdruk, vul de installatie bij tot de juiste druk.
 • E03: Oververhitting, controleer de pomp en het expansievat.
 • E04: Problemen met de warmtewisselaar, mogelijk verstopping of kalkaanslag.

Het is belangrijk om altijd de handleiding van uw ketel te raadplegen en bij twijfel een erkende installateur in te schakelen. Wanneer u zelf aan de slag gaat, zorg er dan voor dat u de stroom van de ketel uitschakelt om veilig te werk te gaan. Gelukkig zijn veel van deze storingen eenvoudig op te lossen en kunt u snel weer genieten van een warm huis en warm water. Mocht de storing aanhouden, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen.

Oorzaken van veelvoorkomende problemen met de ATAG i36ECZ CW5

De ATAG i36ECZ CW5 kan te maken krijgen met verschillende problemen die het functioneren van de ketel kunnen beïnvloeden. Veel voorkomende oorzaken van storingen zijn bijvoorbeeld een verstopte warmtewisselaar, problemen met de waterdruk of een defecte ontsteking. Ook kan er sprake zijn van een verstoorde communicatie tussen de ketel en de thermostaat, waardoor de ketel niet goed reageert op de ingestelde temperatuur.

Om deze problemen op te lossen, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 • Controleer de waterdruk: Als de waterdruk te laag is, kan dit de oorzaak zijn van het probleem. Het is belangrijk om deze regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.
 • Reinig de warmtewisselaar: Een verstopte warmtewisselaar kan de oorzaak zijn van een slechte werking van de ketel. Het is aan te raden om deze regelmatig te laten reinigen door een professional.
 • Controleer de ontsteking: Als de ketel niet aanslaat, kan dit duiden op een defecte ontsteking. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met een erkende monteur.
 • Reset de ketel: Soms kan een simpele reset van de ketel het probleem verhelpen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de ATAG i36ECZ CW5.

Stappenplan voor het oplossen van storingen aan de ATAG i36ECZ CW5

Wanneer er storingen optreden aan uw ATAG i36ECZ CW5 ketel, is het van belang om eerst de aard van de storing te identificeren. Controleer de display van de ketel voor eventuele foutcodes en raadpleeg de handleiding om te zien wat deze codes betekenen. Indien de ketel geen warm water of verwarming levert, controleer dan of de gaskraan open staat en of de waterdruk voldoende is.

Een stappenplan voor het oplossen van de meest voorkomende storingen aan de ATAG i36ECZ CW5 ketel:

 • Controleer de waterdruk: Als de waterdruk te laag is, kan de ketel in storing gaan. De druk moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Vul de ketel bij indien nodig.
 • Reset de ketel: Soms kan een simpele reset van de ketel de storing verhelpen. Schakel de ketel uit en weer aan om te zien of dit het probleem oplost.
 • Controleer de gaskraan: Zorg ervoor dat de gaskraan volledig open staat om de toevoer van gas naar de ketel te garanderen.
 • Ontlucht het systeem: Lucht in de leidingen kan ervoor zorgen dat de ketel niet goed functioneert. Ontlucht het systeem volgens de instructies in de handleiding.
 • Schakel een monteur in: Als bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, is het verstandig om een gecertificeerde monteur in te schakelen om de storing te verhelpen.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan de ketel om storingen te voorkomen en de levensduur van het toestel te verlengen.

Preventieve maatregelen om storingen te voorkomen

Om ongewenste storingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw ATAG i36ECZ CW5 ketel. Dit kan veelvoorkomende problemen voorkomen en de levensduur van uw ketel verlengen. Een aantal preventieve maatregelen die u zelf kunt treffen zijn:

 • Controleer regelmatig de waterdruk en vul indien nodig bij om een optimale werking te garanderen.
 • Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte waar de ketel is geïnstalleerd.
 • Controle op lekkages en slijtage van onderdelen en vervang deze tijdig.
 • Laat jaarlijks onderhoud uitvoeren door een erkend installateur.

Naast deze zelf uit te voeren maatregelen, is het van belang om eventuele foutcodes die op de display verschijnen serieus te nemen en na te gaan waar deze op duiden. Dergelijke codes kunnen wijzen op specifieke problemen die opgelost moeten worden om ernstige storingen te voorkomen. Raadpleeg hiervoor de handleiding of neem contact op met een specialist. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw ATAG i36ECZ CW5 ketel blijft functioneren zoals het hoort.

Deskundig advies: wanneer een monteur inschakelen?

Heeft u last van een storing aan uw ATAG i36ECZ CW5? Het is belangrijk om te weten wanneer u zelf het probleem kunt oplossen en wanneer u een monteur moet inschakelen. In sommige gevallen kan een eenvoudige reset van de ketel het probleem verhelpen. Controleer eerst of de ketel voldoende waterdruk heeft en of er geen foutcodes op het display staan. Als dit niet het geval is, kunt u proberen de ketel te resetten door de resetknop in te drukken.

Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om een monteur in te schakelen. Enkele tekenen dat u een monteur nodig heeft zijn:

 • Het display van de ketel toont een foutcode die u niet kunt oplossen
 • De ketel maakt vreemde geluiden
 • De verwarming of het warme water werkt niet naar behoren

Het is belangrijk om niet zelf te gaan sleutelen aan de ketel als u niet zeker weet wat u doet. Dit kan het probleem verergeren en tot gevaarlijke situaties leiden. Schakel in dit geval altijd een erkende monteur in.

Veelgestelde vragen over de ATAG i36ECZ CW5 en de oplossingen

Heeft u problemen met uw ATAG i36ECZ CW5 verwarmingsketel? Hieronder vindt u een lijst van veelvoorkomende problemen en de oplossingen hiervoor. Het is altijd aan te raden om een erkende monteur te raadplegen bij storingen, maar sommige problemen kunt u wellicht zelf oplossen.

 • Geen warm water: Controleer of de ketel voldoende waterdruk heeft (minimaal 1,5 bar) en vul indien nodig bij. Controleer ook of de thermostaat correct is ingesteld en of er geen foutcodes op het display worden weergegeven. Reset de ketel als laatste optie.
 • Radiator wordt niet warm: Ontlucht de radiator en controleer of de pomp van de ketel werkt. Controleer ook of de radiatorkranen open staan en of er geen lucht in de leidingen zit.

Heeft u andere problemen met uw ATAG i36ECZ CW5? Raadpleeg de handleiding voor meer specifieke foutcodes en oplossingen. Bij twijfel is het altijd verstandig om een ervaren monteur in te schakelen. Zo weet u zeker dat uw ketel op de juiste manier wordt gerepareerd en voorkomt u verdere schade.

Bedankt voor het lezen van dit artikel over ATAG i36ECZ CW5, een geavanceerde verwarmingsketel met energiezuinige functies en innovatieve oplossingen. We hebben besproken hoe deze ketel efficiënt werkt en voldoet aan de nieuwste Europese normen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de verschillende oplossingen die deze ketel biedt, zoals het gebruik van condensatietechnologie, modulatie en handige bedieningsmogelijkheden. Met zijn hoog rendement en betrouwbaarheid, is de ATAG i36ECZ CW5 een ideale keuze voor huishoudens die willen besparen op energiekosten en tegelijkertijd het comfort willen verhogen. Of het nu gaat om het verwarmen van een klein appartement of een grotere woning, deze ketel biedt de prestaties en duurzaamheid die nodig zijn voor een comfortabel en milieuvriendelijk verwarmingssysteem. Neem voor meer informatie contact op met een erkende ATAG-installateur of bezoek de officiële website van ATAG.

5/5 - (2 stemmen)

Door fast5