Remeha Avanta 28c CW4 storing en oplossingen

De Remeha Avanta 28c CW4 is een hoogwaardige, energiezuinige ketel die in veel Nederlandse huishoudens te vinden is. Deze ketel is ontworpen met het oog op efficiëntie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Zoals iedere cv ketel kunnen er storingen en problemen ontstaan, en met deze hulp gids kunnen we je mogelijk helpen de problemen op afstand op te lossen.

Storingen bij de Remeha Avanta 28c CW4

Heeft u problemen met uw Remeha Avanta 28c CW4 ketel? Geen paniek, veel voorkomende storingen zijn eenvoudig op te lossen. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende problemen en de bijbehorende oplossingen:

 • Foutcode E9: Deze code duidt op een probleem met de waterdruk. Controleer of de waterdruk tussen de 1,5 en 2,0 bar ligt en vul indien nodig bij.
 • Foutcode E13: Dit betekent dat de vlam niet wordt gedetecteerd. Controleer of de gaskraan open staat en of de waakvlam brandt.
 • Foutcode E14: Er is sprake van een verstoring in de rookgasafvoer. Zorg ervoor dat de afvoer vrij is van obstakels en schoon is.

Naast deze specifieke foutcodes kunnen er ook andere storingen optreden zoals een defecte thermostaat of problemen met de circulatiepomp. In deze gevallen is het aan te raden om een erkend installateur in te schakelen om het probleem op te lossen. Ook is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw ketel om storingen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Mogelijke oorzaken van storingen

Wanneer u te maken krijgt met een storing in uw Remeha Avanta 28c CW4, kan dit door verschillende oorzaken komen. Een veelvoorkomende oorzaak is een defecte ontstekingsbron. Dit kan zijn omdat de bougies versleten zijn of omdat de waakvlam niet goed functioneert. Ook kan het zijn dat er een probleem is met de gasdruk, of dat de gasblok niet goed functioneert.

Andere zijn onder meer:

 • Verstoppingen in het luchttoevoer- of rookgasafvoersysteem
 • Een defecte warmtewisselaar, wat kan leiden tot een verstoorde warmteoverdracht
 • Problemen met de waterdruk, zoals een te lage of te hoge druk in het systeem
 • Een vervuilde brander, wat de prestaties van de ketel negatief kan beïnvloeden

Het is belangrijk om bij een storing altijd een erkende monteur in te schakelen om de oorzaak van de storing te achterhalen en deze veilig en professioneel te verhelpen. Het zelf proberen oplossen van de storing kan leiden tot meer schade of zelfs gevaarlijke situaties.

Oplossingen voor veelvoorkomende problemen

Heeft u problemen met uw Remeha Avanta 28c CW4 ketel? Hier zijn enkele veelvoorkomende storingen en de bijbehorende oplossingen:

 • Storing E5: Dit duidt op een probleem met de waterdruk. Controleer of de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar is. Is de druk te laag, vul dan het systeem bij tot de juiste druk.
 • Storing E6: Er is sprake van een oververhitting. Dit kan veroorzaakt worden door luchtbellen in het systeem of een defecte pomp. Ontlucht het systeem en reset de ketel. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan een monteur.

Blijven de problemen zich voordoen of komt er een ander type storing voor? Neem dan contact op met een erkende monteur. Zelf sleutelen aan de ketel wordt afgeraden, omdat dit de veiligheid en garantie kan beïnvloeden. Met regelmatig onderhoud door een professional kunt u veel problemen voorkomen.

Preventief onderhoud om storingen te voorkomen

Om ervoor te zorgen dat uw Remeha Avanta 28c CW4 cv-ketel optimaal blijft functioneren en om onverwachte storingen te voorkomen, is preventief onderhoud essentieel. Een regelmatige controle en schoonmaakbeurt van uw ketel kan veel problemen voorkomen. Hieronder vindt u enkele tips voor preventief onderhoud:

 • Controleer regelmatig de waterdruk en vul indien nodig bij tot de juiste waarde.
 • Ontlucht de radiatoren en de cv-ketel minstens één keer per jaar om lucht in het systeem te voorkomen.
 • Laat uw ketel jaarlijks onderhouden door een erkend installateur om de levensduur te verlengen en de kans op storingen te verminderen.
 • Vervang tijdig onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals de brander of pakkingen.

Naast regulier onderhoud kunnen onverwachte storingen alsnog optreden. Het is belangrijk om te weten hoe u in dergelijke situaties moet handelen. Hieronder enkele veelvoorkomende problemen en hun mogelijke oplossingen:

 • Foutcode E5: Dit duidt vaak op een probleem met de ionisatie. Controleer de elektrodes en vervang deze indien nodig.
 • Geen warm water: Controleer of de gaskraan open staat en of er voldoende waterdruk is. Indien deze in orde zijn, neem dan contact op met een specialist.
 • Ketel start niet op: Dit kan duiden op een probleem met de voeding. Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit en of er geen zekering gesprongen is.
 • Lawaai tijdens het opstarten: Dit kan duiden op kalkaanslag of een defecte pomp. Laat een monteur ernaar kijken om verdere schade te voorkomen.

Wanneer professionele hulp inschakelen

Als u merkt dat uw Remeha Avanta 28c CW4 ketel niet meer naar behoren werkt, kan het zijn dat u te maken heeft met een storing. Er zijn verschillende signalen die erop kunnen wijzen dat het tijd is om professionele hulp in te schakelen. Enkele van deze signalen zijn:

 • De ketel start niet op: Als uw ketel helemaal niet meer opstart, kan dit wijzen op een ernstig probleem dat waarschijnlijk niet door uzelf opgelost kan worden.
 • Foutcodes op het display: Verschijnen er foutcodes op het display van uw ketel? Raadpleeg dan de handleiding om te zien wat deze codes betekenen. Sommige foutcodes kunnen eenvoudig opgelost worden, maar voor anderen is professionele hulp vereist.
 • Geen warm water of verwarming: Als u geen warm water of verwarming meer heeft, kan dit wijzen op een probleem met de ketel. Dit kan bijvoorbeeld een defecte pomp of thermostaat zijn.

In sommige gevallen kan het probleem eenvoudig opgelost worden door de ketel te resetten of de waterdruk te verhogen. Echter, als deze oplossingen het probleem niet verhelpen, is het verstandig om een erkende monteur in te schakelen. Zij hebben de nodige kennis en ervaring om de storing te verhelpen en eventuele verdere schade aan uw ketel te voorkomen. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het inschakelen van professionele hulp, omdat dit kan leiden tot meer schade en hogere kosten.

Tips voor het verlengen van de levensduur van uw ketel

Om ervoor te zorgen dat uw Remeha Avanta 28c CW4 ketel zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk dat u deze regelmatig onderhoudt. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen, is het controleren van de waterdruk. De ideale waterdruk ligt tussen de 1,5 en 2 bar. Als de druk te laag is, kunt u deze zelf bijvullen. Het is ook raadzaam om de ketel jaarlijks te laten nakijken door een professionele monteur. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen snel worden opgespoord en verholpen.

Andere tips om de levensduur van uw ketel te verlengen zijn:

 • Het regelmatig ontluchten van uw radiatoren om luchtbellen te verwijderen die de efficiëntie van uw ketel kunnen verminderen.
 • Het reinigen van het expansievat. Dit is een onderdeel dat ervoor zorgt dat de druk in uw ketelsysteem constant blijft.
 • Het controleren van de rookgasafvoer. Een verstopte afvoer kan ervoor zorgen dat de ketel niet goed functioneert.

Door deze eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, kunt u de kans op storingen verkleinen en zorgt u ervoor dat uw ketel een langere levensduur heeft.

Veelgestelde vragen over de Remeha Avanta 28c CW4

Heeft u problemen met uw Remeha Avanta 28c CW4 ketel? Geen zorgen, wij hebben een lijst met veelgestelde vragen en oplossingen voor u samengesteld. Of het nu gaat om een storing, onderhoud of andere problemen, wij helpen u snel weer op weg.

 • Storing E5: Deze foutmelding duidt op een probleem met de waterdruk. Controleer de waterdruk en vul indien nodig het systeem bij tot de juiste druk.
 • Storing E6: Dit geeft aan dat de ketel te warm wordt. Controleer of alle radiatoren open staan en of de pomp niet geblokkeerd is.
 • Storing E9: Dit betekent dat er een probleem is met de ionisatie. Controleer de ionisatiepen en vervang deze indien nodig.

Mocht u er niet uitkomen met deze oplossingen, neem dan contact op met een erkende installateur. Zij kunnen u verder helpen met de diagnose en reparatie van uw Remeha Avanta 28c CW4 ketel.

5/5 - (1 stemmen)

Door fast5