Intergas HReco 36 CW5 storing en oplossingen

Intergas HReco 36 CW5 is een moderne en innovatieve oplossing op het gebied van verwarming en warmwatervoorziening. Met zijn efficiëntie en milieuvriendelijke eigenschappen biedt deze ketel tal van voordelen voor huishoudens. In dit artikel zullen we dieper ingaan op mogelijke storingen, problemen, en oplossingen.

Intergas HReco 36 CW5: Veel voorkomende storingen

De Intergas HReco 36 CW5 is een hoogwaardige HR-ketel die zowel voor verwarming als voor het leveren van warm water wordt gebruikt. Deze ketel staat bekend om zijn efficiëntie en duurzaamheid, maar net als elk ander technisch apparaat kan het voorkomen dat er storingen optreden. Gelukkig zijn veel van deze problemen eenvoudig op te lossen zonder dat er direct een monteur aan te pas hoeft te komen.

Enkele van de meest voorkomende storingen bij de Intergas HReco 36 CW5 zijn:

 • Foutcodes op het display die wijzen op problemen met de ontsteking, de ventilator of de waterdruk
 • Problemen met het warme water, zoals een verminderde temperatuur of druk
 • Problemen met de verwarming, zoals het niet warm worden van radiatoren

Voor de meeste van deze problemen zijn er eenvoudige oplossingen die u zelf kunt toepassen. Zo kan het resetten van de ketel al veel foutcodes verhelpen en is het controleren van de waterdruk en het bijvullen van de ketel een taak die regelmatig uitgevoerd dient te worden. Mocht het probleem aanhouden, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een erkende monteur.

De opslagcapaciteit van de Intergas HReco 36 CW5

De Intergas HReco 36 CW5 staat bekend om zijn hoge opslagcapaciteit, wat het een ideale optie maakt voor grotere huishoudens. Deze cv-ketel heeft een voorraadvat van maar liefst 15 liter, waardoor u nooit zonder warm water komt te zitten. Bovendien heeft het een hoog rendement, wat betekent dat u efficiënter gebruik maakt van uw energie en hierdoor bespaart op uw energierekening.

Echter, net als bij elk ander apparaat, kan het zijn dat u soms te maken krijgt met storingen. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

 • Foutcodes op het display
 • Een niet werkende thermostaat
 • Een defecte warmtewisselaar

Voor deze en andere problemen zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Het is altijd aan te raden om eerst de handleiding te raadplegen en de daar beschreven stappen te volgen. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan kan er contact worden opgenomen met een erkende monteur die gespecialiseerd is in Intergas cv-ketels.

Problemen met de Intergas HReco 36 CW5 en hun oplossingen

De Intergas HReco 36 CW5 is een populaire cv-ketel die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en energiezuinigheid. Echter, net als elk ander apparaat, kan het soms problemen ondervinden. Een veelvoorkomend probleem is dat de ketel geen warm water of verwarming levert. Dit kan veroorzaakt worden door een storing in de ontsteking, een defecte driewegklep of een probleem met de waterdruk. Een oplossing kan zijn om de ketel te resetten, de waterdruk te controleren en indien nodig bij te vullen, of een monteur in te schakelen voor reparatie.

Andere problemen die zich kunnen voordoen met de Intergas HReco 36 CW5 zijn onder andere een defecte warmtewisselaar, een verstopte condensafvoer of een storing in de elektronica. Om deze problemen op te lossen, kan het nodig zijn om:

 • De warmtewisselaar te laten reinigen of vervangen
 • De condensafvoer te ontstoppen
 • De elektronica te laten controleren en indien nodig te laten repareren door een erkend monteur

Het is altijd raadzaam om bij problemen met de cv-ketel een professionele monteur in te schakelen, aangezien zij de expertise en ervaring hebben om het probleem snel en effectief op te lossen.

Onderhoudstips voor de Intergas HReco 36 CW5

Om ervoor te zorgen dat uw Intergas HReco 36 CW5 ketel optimaal blijft functioneren, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Een goed onderhouden ketel vermindert de kans op storingen, zorgt voor een langere levensduur en een hoger rendement. Hieronder vindt u enkele onderhoudstips die u zelf kunt uitvoeren:

 • Controleer regelmatig de waterdruk in het systeem. Deze moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Is de druk te laag? Vul dan het systeem bij volgens de instructies van de fabrikant.
 • Test regelmatig de thermostaat om zeker te zijn dat deze goed functioneert. Een defecte thermostaat kan leiden tot onnodig energieverbruik.
 • Inspecteer de ketel eens per jaar op eventuele lekkages of andere zichtbare beschadigingen. Schakel bij twijfel altijd een erkende installateur in.

Heeft u onverhoopt toch te maken met een storing? Geen zorgen, veel storingen kunt u zelf oplossen. Enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen zijn:

 • Storingscode E: Dit duidt vaak op een probleem met de ontsteking. Controleer of er een vonk zichtbaar is tijdens het starten. Is dit niet het geval, controleer dan of de ontstekingskabel goed aangesloten is.
 • Foutmelding F: Deze melding kan wijzen op een verstopping of defect aan de ventilator. Controleer of de ventilator vrij kan draaien en maak deze indien nodig schoon.
 • Code 4 of 5: Deze codes geven vaak aan dat er een probleem is met de waterdruk. Controleer of de druk binnen de juiste waarden ligt en vul indien nodig water bij.

Verbeterde efficiëntie met de Intergas HReco 36 CW5

De Intergas HReco 36 CW5 is een van de meest efficiënte cv-ketels op de markt. Deze ketel is speciaal ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren en de prestaties te maximaliseren. Met zijn geavanceerde technologieën, waaronder een A-label pomp en een slimme warmtewisselaar, zorgt deze ketel ervoor dat uw huis snel en efficiënt wordt verwarmd. Bovendien heeft de HReco 36 CW5 een zeer laag gasverbruik, wat resulteert in een lagere energierekening en een verminderde impact op het milieu.

Ondanks de hoge efficiëntie van de Intergas HReco 36 CW5, kan het voorkomen dat er storingen optreden. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

 • Foutmeldingen op het display
 • Geen warm water of verwarming
 • Geluiden vanuit de ketel

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om deze storingen te verhelpen. Vaak kan een reset van de ketel het probleem al verhelpen. Daarnaast is het van belang om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een erkende monteur. Zo blijft uw Intergas HReco 36 CW5 optimaal functioneren en geniet u van een comfortabele en energiezuinige woning.

5/5 - (1 stemmen)

Door fast5