nieuwe porsche logo

Voor alle Porsche-fans is er goed nieuws: Porsche heeft zijn logo vernieuwd. In navolging van de nieuwe Europese corporate identity heeft Porsche vandaag een opvolger voor het 67 jaar oude logo gelanceerd. In dit artikel zullen we het vernieuwde logo vergelijken met het vorige logo, en laten we zien of jij het verschil kunt zien.
Logo Porsche vernieuwd: zie jij het verschil?

Porsche is een van de meest ikonische auto-merken in de wereld. Hun logo is al sinds 1952 onveranderd. Maar op 1 april 2019 presenteerde Porsche een onthulling die autoliefhebbers over de hele wereld in shock bracht. De update van het logo – een zeer grote verandering met betrekking tot hun jarenlange iconische badge.

De grondslag voor de volgende stap wordt gevormd door de nieuwe Porsche logo. De legendarische omkadering is ontworpen met “de synergie van Vormvrijheid en precisie”. De iconische omkadering is ongewijzigd gebleven terwijl de letterservice wordt gepolijst. De klokvormige adelaar wordt naar voren gebracht om te symboliseren dat Porsche nooit stopt met evolueren.

De nieuwe Porsche-logo is ontworpen met 5 kleuren – Gray, Black, White, Carmin Red and PANTONE 266. Gray staat voor het verleden and maakt de link naar autostilstaat uit de jaren 50, terwijl Carmin Red is voortdurend aanwezig als symbool voor de sport op Porsche. De kleuren combineren perfect met elkaar om een eenvoudig maar krachtig beeld voor te stellen.

 • Porsche levert duurzaamheid door de onveranderde omkadering.
 • De klokvormige adelaar wordt naar voren gebracht als een symbool voor constante evolutie.
 • De 5 kleuren vormen een eenvoudig maar krachtig beeld.

elektrische porsche taycan

2. Voor- en nadelen van de nieuwe stijl

 • Esthetiek en functie – De nieuwe stijl heeft een aantal esthetische en functionele voordelen. De nieuwe look is modern, aantrekkelijk en helder. De menus hebben een betere navigatie en de lay-out is beter georganiseerd. Het aanbod aan functies, zoals zoeken en filteropties, is uitgebreider geworden voor meer gebruiksgemak.
 • Veelzijdigheid – De nieuwe stijl kan worden aangepast aan verschillende behoeften. Er zijn verschillende color themes, opties voor achtergronden en eventuele extra functies. Door de verschillende opties is het gemakkelijk om de stijl aan te passen aan het bedrijfsmerk van een individu of bedrijf.
 • Responsive ontwerp – Responsive ontwerp is de moderne trend voor websiteontwerp. Met de nieuwe stijl kan de gebruiker gemakkelijk op verschillende apparaten de site bezoeken, waardoor de gebruikerservaring beter wordt.

Echter, er zijn ook enkele nadelen verbonden aan de nieuwe stijl. De belangrijkste nadelen zijn:

 • Leren om mee te gaan met verandering – Deze stijl is geheel nieuw en vereist dat de gebruiker de tijd neemt om de look en feel van het systeem te begrijpen. De persoon die de nieuwe stijl gebruikt, moet veel tijd besteden aan het leren navigeren en verkennen van de functies. Dit kan voor sommige gebruikers tijdrovend zijn.
 • Compatibiliteitsproblemen – Hoewel de responsiviteit van de nieuwe stijl een voordeel is, kunnen er compatibiliteitsproblemen optreden met oudere browsers. Dit betekent dat sommige gebruikers problemen kunnen ondervinden bij het bezoeken en navigeren door de site.
 • Ongemak – Voor sommige gebruikers kan het ontbreken van de vertrouwde functies een groot nadeel zijn. Na het updaten naar de nieuwe stijl, moeten gebruikers zich wellicht aanpassen aan een hele nieuwe set aan functionaliteiten en begrip.

In wezen is de nieuwe stijl niet zonder voors en tegens, maar de esthetiek en functies ervan zorgen er in ieder geval voor dat de gebruikers kunnen genieten van een gelikte, responsieve interface.

Veel bedrijven gebruiken het logo om naamsbekendheid te creëren en hun merk te versterken. Om deze doelen te bereiken, kan een bedrijf ervoor kiezen om hun logo te veranderen. Een oude en nieuwe logo moeten worden vergeleken om de verbeteringen en het effect van de wijzigingen te begrijpen.

Verschillen
Er zijn veel verschillen te zien tussen de oude en het nieuwe logo. Hoewel de basiskenmerken hetzelfde kunnen blijven, is er vaak een verandering in de kleur, de vorm, de tekstuur, het font en de grafische elementen. Dit komt omdat het bedrijf de inhoud en karakters van hun logo wil aanpassen, zodat het een meer up-to-date look heeft en zal spreken met hun huidige en toekomstige klanten:

 • Kleur: De kleuren van het logo kunnen volledig worden veranderd of lichtelijk gewijzigd zijn.
 • Vorm: Er kan een verschil zijn in de algehele vorm van het logo of de details op het logo, zoals elementen, kaders, illustraties.
 • Tekstuur: Er kunnen meer schaduwen, lagen en vervagingen worden toegevoegd aan het logo om meer dimensie en diepte te creëren.
 • Font: Het font kan worden aangepast om een meer modern of een traditioneler gevoel te geven.
 • Grafische elementen: Details, afbeeldingen, illustraties en afbeeldingen kunnen worden toegevoegd of verwijderd om het logo visueler aantrekkelijker te maken.

Voor- en nadelen
Het veranderen van het logo kan veel voordelen hebben, zoals het verbeteren van de identiteit van het bedrijf of het veranderingen in de markt of technologie weergeven. Een verandering kan ook de aandacht opnieuw vestigen op een bedrijf. Aan de andere kant, als het nieuwe logo niet goed wordt ontvangen of als het veranderingen bevat die de achterliggende waarden of het unieke karakter van het bedrijf beïnvloeden, kan het voor de bedrijf verlies van klanten en naamsbekendheid betekenen.

4. Hoe is de nieuwe stijl ontvangen door consumenten?

De verkoop van producten in de nieuwe stijl begon met success
De verkoop van de nieuwe producten in de nieuwe stijl heeft al veel aandacht gekregen uit de consumenten, waardoor het alleen maar gestegen is sinds de introductie. De eerste producten op de markt hebben veel aandacht genoten tijdens hun lancering, vooral vanwege het unieke design.

Consumenten zijn enthousiast
Consumenten hebben positieve reacties gegeven volop na de lancering. De nieuwe stijl heeft een aantal verbazingwekkende eigenschappen die bewonderenswaardig waren, wat het aantrekkelijk maakte voor kopers.

Verder onderzoek is nodig
Hoewel dit een aanvankelijk positief beeld geeft van de nieuwe stijl, blijven consumenten de impact ervan blijven evalueren. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of de stijl zal aanslaan bij consumenten.

 • De verkoop van producten in de nieuwe stijl begon met success
 • Consumenten zijn enthousiast
 • Verder onderzoek is nodig

De vandaag gepresenteerde vernieuwing van het Porsche Logo staat voor meer dan een modernere uitstraling. Het nieuwe logo staat namelijk ook voor een verandering van de focus in de toekomst. Zowel voor de innovaties als voor de manier waarop Porsche zich op de markt openstelt en met consumenten omgaat:

 • Innovaties: Porsche focust zich meer op elektrische aandrijving en intelligentie. Om de modernste technologieën aan de consument te kunnen presenteren, moeten de ontwerp- en productieprocessen versneld worden. Daartoe moet Porsche investeren in nieuwe technologieën.
 • Marktopening en interactie met consumenten: Porsche streeft ernaar om nauwer samen te werken met consumenten om de beste ervaringen aan hen te kunnen bieden. Daardoor kan de merkidentiteit versterkt worden.

Om deze strategieën kracht bij te zetten, blijft Porsche ook investeren in gevestigde waarden zoals kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Ook laat het bedrijf zien dat het open staat voor verandering door zijn logo aan te passen aan de moderne tijd. Door de verandering van focus, verwacht Porsche meer waarde aan haar klanten te leveren. Het nieuwe logo zal dienen als de voorloper van veranderingen in de toekomst, waardoor het merk sterker en toekomstgericht kan worden.

Met deze vernieuwing versterkt Porsche ook zijn trouwe klantenbasis en bouwt tegelijkertijd aan een steeds grotere fanbase voor de toekomst. Het is duidelijk dat de legendarische bedrijfswagenfabrikant voortdurend investeert in vernieuwing: van binnenuit, en op buitenkant. Met de door Porsche gekozen designrichting zul je de technologische innovatie binnen de bedrijfswagenfabrikantondersteunen en met het inspirerende logo aan de buitenkant is de markt sterker gelinkt aan het brand binnen de kernwaarden van Porsche.

Rate this post

Door admin