GP Spanje: tijden, standen, circuitinfo, weer

De Grand Prix van Spanje wordt jaarlijks gehouden op het historische circuit van Montmeló in Catalonië. Het is een evenement met internationale aantrekkingskracht waar de allergrootste namen van de Formule 1 strijden om de overwinning. In dit artikel komen de tijden, offciële standen, informatie over het circuit en het weer voor de Grand Prix van Spanje aan bod. Laten we eens kijken waar de kaartlezers van deze race aan toe zijn!
GP Spanje: tijden, standen, circuitinfo, weer

1. GP Spanje: Belangrijke Datums

Kwalificatie: De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje vindt plaats op saturday 8 mei. Om 15:00 uur ’s middags komt de kwalificatietraining op het Circuit de Barcelona-Catalunya Dan zal de grid voor de Grand Prix bepaald worden.

Race: De race zelf begint op zondag 9 mei om 15:10 uur. De lange race bestaat uit 66 ronden. De totale race afstand is 307,104 km

Belangrijke feestdagen:

 • Vrijdag 23 April – Landherdenking
 • Dinsdag 1 mei – Dag van de arbeid

Deze feestdagen kunnen invloed hebben op de transport van race materiaal naar Spanje of het circuit, dus houd deze vakanties in de gaten.

2. GP Spanje: Standen en Resultaten

De tweede Grand Prix race voor de Formule 1-kampioenschap ging van start in Spanje, wat tot interessante resultaten heeft geleid. De meest pertinente resultaten zijn hieronder vermeld.

 • De winnaar van de race: Lewis Hamilton (GBR, Mercedes-AMG Petronas Formula One)
 • Volgorde van Finish: Valtteri Bottas (FIN, Mercedes-AMG Petronas Formula One), Max Verstappen (NED, Aston Martin Red Bull Racing), Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), Charles Leclerc (MON, Scuderia Ferrari)
 • Snelste Rondetijd: Lewis Hamilton (GBR, Mercedes-AMG Petronas Formula One) met een rondetijd van 1:19.721

De winst van Hamilton was onder het danken aan zijn constante rijstijl. Bottas noteerde de tweede plek, maar had de slag om de winst gemist. Verstappen ging als derde over de finishlijn, maar liet zien dat Red Bull Racing wederom een krachtig team is.

De Ferrari’s voerden na afloop samen met de Haas-auto’s de middenveldgroep aan, met Vettel als nummer vier op de finishlijn en Leclerc als nummer vijf. Gezien de prestaties van Hamilton en Verstappen was dit zeker geen grote verrassing.

3. GP Spanje: Circuit Info

Circuit Info

De Formule-1 Grand Prix van Spanje wordt gehouden op het Circuit de Barcelona in Catalonië. Het Circuit de Barcelona werd in 1991 gebouwd en was het eerste kunstmatige circuit in Spanje. Het circuit bestaat uit twee lange rechte stukken, een paddock complex en 5 stille afdalingen. Het had een lengte van 4,355 kilometer en bestaat uit 16 bochten.

Het circuit is een van de betere circuits om te racen omdat het veel variërende bochten heeft. Veel coureurs hebben de kans om hun veelzijdigheid te testen als ze alle soorten bochten in het circuit moeten verwerken. Veel van de bochten lijken best ingewikkeld, zoals de beruchte, snelle bocht Degner, wat veel inspanning van de coureurs vraagt om de bocht goed te nemen.

Het circuit heeft voldoende ruimte voor een racentypes. Hiermee heeft het circuit in elke race een aantal mogelijkheden en is het in staat om aan de behoeften van de scherpe race strategieën van de coureurs te voldoen:

 • Het circuit heeft een stevige aansluiting voor kruitstapels.
 • Het heeft een gevarieerd gebied voor een straatrace-scenario.
 • Het circuit heeft ook veel lastigere bochten die een uitdaging zijn voor de coureurs.
 • Het heeft een 4,355 kilometer lange rechte stuk die een snelle afdaling mogelijk maakt.

4. GP Spanje: Hete Weersvoorspellingen

Het Weer Tijdens de GP Spanje

De Grand Prix van Spaanse Formule 1 race wordt gehouden tijdens de twee zomermaanden juli en augustus, en omdat deze periode net buiten het Spaanse regenseizoen valt, zijn er doorgaans grote kans dat de wedstrijden droog zullen zijn. Hoewel het debuutseizoen van de GP in 1991 regenachtig was, zijn de meeste herinneringen aan het Circuit de Catalunya gelukkig positief geweest, met de Formule 1-race die doorgaans geparkeerd is met flinke temperaturen.

De weersvoorspellingen voor deze race in 2021 lijkt te wijzen op de gebruikelijke hitte, met temperaturen die gemiddeld tussen de 30 tot 35 graden Celsius schommelen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat er, afhankelijk van de windrichting, spaarzame kans bestaat op hogere temperaturen. Met name in de middag zijn er kans op uitschieters die behoren tot de heetste kant van het thermometer.

Voor iedereen die een kijkje wil nemen op de circuits, zult de hitte waarschijnlijk het eerste waar u ter plaatse mee te maken krijgt. De bezoekers wordt aangeraden water mee te nemen, alsook ramen en schaduwrijke zitplaatsen te zoeken toen langs de baan. Op deze manier kan iedereen optimaal van de Spaanse GP genieten, zonder het risico dat de extreme warmte voorhoudt!

 • De Grand Prix van Spaanse F1 race wordt doorgaans geparkeerd met flinke temperaturen.
 • Weersvoorspellingen wijzen op een gemiddelde temperatuur tussen de 30 tot 35 graden Celsius.
 • Bezoekers worden aangeraden water mee te nemen, alsook ramen en schaduwrijke zitplaatsen te zoeken langs de baan.

5. GP Spanje: Eindoverzicht

De slotrace van de Grand Prix van Spanje heeft wat betreft resultaat tevredenheid gebracht voor de coureurs en teams. Wat zien we terug als we deze race nader concluderen?

Pole positie: Lewis Hamilton heeft de eerste plaats ingenomen bij de start en is uiteindelijk de eerste man geworden die over de finishlijn kwam. Naast Hamilton, eindigden Max Verstappen (Red Bull Racing) op de tweede plaats, Charles Leclerc (Ferrari) op de derde plaats en Valtteri Bottas (Mercedes) op de vierde.

De race heeft gediend voor interessante discussies:

 • Was het team van Hamilton goed in staat om de hardheid van de banden zo goed te managen dat hij bijna verzekerd was van de eerste plaats?
 • Hoe heeft Verstappen het bij elkaar weten te rapen in de top-tien als gevolg van een moeizame kwalificatie?
 • Waarom heeft Leclerc ervoor gekozen om de laatste ronde van de race aan te wenden om zijn tijd te verbeteren?
 • Hoe is het Ferrari team erin geslaagd om na contractbreuk met zijn vorige motor, deze race niet alleen goed te finishen, maar ook zo succesvol te zijn dat ze op het podium zijn geëindigd?

In de laatste race waren er ook opmerkelijke prestaties van landgenoten Carlos Sainz (McLaren) en Daniil Kvyat (AlphaTauri), die door deze race als nummer vijf en zes eindigden respectievelijk. Toen de checkered vlag wapperde signaleerde dit een betrouwbare en geslaagde Grand Prix van Spanje.

Dankzij wat je nu weet, zou je in staat moeten zijn om de volgende GP Spanje in vol vertrouwen te aanschouwen. Bedenk dat het verstandig is om altijd op de hoogte te blijven van alle updates over de Grand Prix, zodat je helemaal klaar bent om weer een grandioze race te zien!

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *