binnenkant Intergas Kombi Kompakt HRE 28-24 cv ketel

intergas logo cv ketels

Problemen en/of storingen met de Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel?
Wij helpen je met het oplossen en repareren van je HRE 28 24 ketel.

 

Inleiding Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel

De Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel is een hoogrendementsketel (HR-ketel) van Intergas, een bekend merk in de verwarmingsindustrie. Deze specifieke ketel is ontworpen voor zowel verwarming als voor het leveren van warm water. De HRE 28/24 staat bekend om zijn energie-efficiëntie en compacte ontwerp, wat hem geschikt maakt voor kleinere huizen of appartementen.

De ketel maakt gebruik van de zogenaamde ’twee-in-één’ warmtewisselaar van Intergas, wat betekent dat er minder onderdelen zijn die kunnen slijten of defect raken. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en levensduur van de ketel. Bovendien is hij relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden.

 

Wanneer is de HRE 28 24 op de markt gekomen?

De Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel is sinds 2008 op de markt. Deze lijn van cv-ketels is populair en wordt nog steeds veel verkocht, hoewel in mindere mate dan de wat duurdere Kombi Kompakt HReco modellen

 

Foutcode – Storing – Oplossing – HRE 28 24 ketel

De Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel, die bekend staat om zijn efficiëntie en betrouwbaarheid, kan af en toe storingen ondervinden. Deze storingen worden aangeduid met specifieke storingsnummers, die direct zichtbaar zijn op het digitale display van de ketel. Deze storingsnummers zijn in feite foutcodes die automatisch worden weergegeven wanneer de ketel een probleem detecteert. Deze codes verschijnen als een getal of een reeks getallen en zijn essentieel voor het identificeren van de aard van de storing. Elke foutcode duidt op een uniek probleem en biedt inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen, zoals gedetailleerd beschreven in de handleiding of onderhoudsdocumentatie van de ketel.

 

Storingscode Betekenis en mogelijke oorzaken Oplossingen
1 Te hoge temperatuur in de ketel, wat tot hoge druk leidt. Mogelijke oorzaken zijn lucht in de installatie, te weinig doorstroming, of een niet-werkende waterpomp. Ontluchten van de cv-ketel en installatie, controleren of alle radiatoren open zijn, en bij defecte waterpomp een monteur raadplegen.
2 Probleem met de aanvoer- of retoursensor. Defecte sensoren of kabelboom kunnen de oorzaak zijn. Reset de cv-ketel en indien de storing terugkomt, een afspraak maken voor reparatie.
4 Ontbrekend vlamsignaal. Mogelijke oorzaken zijn problemen met gastoevoer, gasvoordruk, verstopte sifon, ontsteekunit en kabel, en aarding. Reset de cv-ketel, controleer de gaskranen en aarding, en neem contact op met een monteur bij aanhoudende problemen.
5 Slecht vlamsignaal. Mogelijke oorzaken zijn problemen met condensafvoer, gasvoordruk, ontsteekunit of kabel, gas/lucht verhouding, aarding, en luchttoevoer/rookgasafvoer. Reset de cv-ketel, controleer de aarding en de rookgasafvoer, en neem contact op met een monteur bij aanhoudende problemen.
10/11/12/13/14 Probleem met de aanvoersensor (S1). Oorzaken kunnen liggen in de stromingsschakelaar, lucht in de installatie, of draadbreuk van de sensor. Reset de cv-ketel, ontlucht de cv-installatie, en pas indien nodig de temperatuurinstellingen aan. Neem contact op met een monteur bij aanhoudende problemen.
6/8/27/29/30 Voor deze storingscodes zijn geen zelfhulpstappen beschikbaar. Neem contact op met een monteur voor reparatie.

 

Meest voorkomende problemen en oplossingen

De meest voorkomende problemen bij de Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel omvatten:

 1. Storing 1: Problemen met de temperatuur in de ketel, wat kan leiden tot te hoge druk. Oorzaken kunnen zijn: lucht in de CV-installatie, onvoldoende doorstroming van water, of problemen met de circulatiepomp​​.
 2. Storing 2: Problemen met een sensor, zoals de aanvoer- of retoursensor. Oorzaken kunnen zijn: sensoren die vochtig of vuil zijn geworden, of defecte sensoren​​.
 3. Storing 4: Ontbreken van een vlamsignaal. Oorzaken kunnen zijn: geen gastoevoer, te lage gasvoordruk, verstopte sifon, of defecte ontsteekunit of ontsteekkabel​​.
 4. Storing 5: Slecht vlamsignaal, vergelijkbaar met storing 4. Mogelijke oorzaken zijn onder andere problemen met de sifon, gasvoordruk, of de ontsteekunit en ontsteekkabel​​.
 5. Storing 8: Probleem met de ventilator, waarbij het ventilatortoerental incorrect is. Mogelijke oorzaken zijn een aanlopende ventilator of problemen met de bedrading tussen de ventilator en de mantel​​.
 6. Storing 9: Gerelateerd aan problemen met de ventilator, waarbij de bedrading tussen de ventilator en de branderautomaat defect kan zijn​​.

Welke Intergas Xtreme modellen zijn er?

Model Vermogen CW Klasse
Xtreme 24 14 kW CW3
Xtreme 30 19 kW CW4
Xtreme 36 32 kW CW5

HRE 28 24 ketel instellen

Wij hebben een video met uitleg hoe je de ketel instelt.

Specificaties HRE 28/24 cv-ketel

De specificaties van de Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 cv-ketel zijn als volgt:

 • Artikelnummer: 043367
 • Nominaal vermogen bij 80-60 °C: 22,80 kW
 • Nominaal belasting onderwaarde: 7,10 – 23,70 kW
 • Nominaal belasting bovenwaarde: 7,90 – 26,30 kW
 • Minimale werkdruk: 0,50 bar
 • Gaskeur HR en NZ: Ja
 • CW label: 4
 • Maximale gasvoordruk: 30 mbar
 • Minimale gasvoordruk: 20 mbar
 • Nominaal vermogen tapwater: 27,90 kW
 • Nominaal belasting onderwaarde tapwater: 7,10 – 29,90 kW
 • Nominaal belasting bovenwaarde tapwater: 7,90 – 33,10 kW
 • Warmtapwatercapaciteit bij 60 °C: 7,50 liter per minuut
 • Warmtapwatercapaciteit bij 40 °C: 12,50 liter per minuut
 • Tapdrempel: 1,50 liter per minuut
 • Voedingsspanning: 230 V
 • Gewicht: 32 kg
 • Afmetingen (Hoogte x Breedte x Diepte): 650 mm x 450 mm x 240 mm
 • Capaciteitsprofiel: XL
 • Energie-efficiëntieklasse ruimteverwarming: A
 • Energie-efficiëntieklasse waterverwarming: A

Energielabel-intergas-Kombi-Kompakt-HRE-28-24

5/5 - (1 stemmen)

Door admin