tiktok telefoon
 • Mensen van 13 jaar en ouder kunnen de app met een beoordeling van 12+ in app-winkels downloaden – hoewel ouders bij andere platforms met leeftijdsbeperking ervoor moeten zorgen dat hun kinderen de juiste leeftijd hebben om TikTok te gebruiken.
 • Na het downloaden van de TikTok-app kunnen gebruikers beginnen met het maken van hun eigen video’s of inhoud bekijken die door andere gebruikers is gemaakt.
 • De inhoud omvat allerlei soorten onderwerpen: huisdieren, kunst, komedie, sport, eten, reizen, muziek en games. Gebruikers kunnen content de inhoud die ze leuk vinden om soortgelijke video’s te zien.
 • Gebruikers kunnen ook deelnemen aan hashtag-uitdagingen door op de knop ‘Ontdekken’ te klikken, met wekelijks nieuwe uitdagingen. Het maken en bewerken van video’s is eenvoudig, met verschillende effecten, filters en stickers om uit te kiezen.
 • Gebruikers kunnen eenvoudig video’s delen op andere sociale mediaplatforms, zoals Instagram of Facebook, en gebruikers kunnen volgers en reputaties opbouwen – zie bijvoorbeeld straatgoochelaar Magic Singh .

Wat u moet doen voordat u de app gaat gebruiken

  • Gebruikers moeten de Communityrichtlijnen van TikTok lezen.

Zijn er privacy-instellingen?

 • De app is in het verleden onder vuur komen te liggen door een gebrek aan privacy-instellingen, maar gebruikers hebben nu privacy-opties, waaronder de mogelijkheid om hun accounts privé te maken; kiezen wie op hun video’s kan reageren of deze kan downloaden en wie met hen kan duet. Gebruikers kunnen ook andere gebruikers blokkeren. Berichten op TikTok zijn altijd privé geweest en berichten kunnen alleen tussen vrienden worden verzonden.
 • Onlangs introduceerde TikTok een nieuwe functie waarmee gebruikers opmerkingen kunnen filteren door maximaal 30 woorden te gebruiken die ze zelf kunnen kiezen. Door dit te activeren, kunnen gebruikers ervoor zorgen dat niemand opmerkingen onder video’s kan plaatsen met woorden die ze onaangenaam of schadelijk vinden.
 • Al deze opties zijn te vinden in de rechterbovenhoek van het scherm (drie stippen) binnen de ‘Privacy en instellingen’.
 • Je kunt de veiligheidsvideo’s van TikTok bekijken voor meer informatie: @tiktoktips

Hoe zit het met de schermtijd?

 • Ouders kunnen kinderen helpen hun schermtijd te beheren door te selecteren hoeveel tijd ze hun kind op TikTok willen laten besteden (40, 60, 90, 120 minuten per dag). Deze functie is met een wachtwoord beveiligd; wanneer gebruikers hun limiet bereiken, moeten ze een wachtwoord invoeren om door te gaan. Ouders kunnen instellen dat het wachtwoord volledige controle heeft over de schermtijd.
 • TikTok heeft nog een accountinstelling, ‘beperkte weergavemodus’, die kan worden gebruikt als ouderlijk toezicht. Eenmaal ingeschakeld, beperkt deze instelling de weergave van inhoud die mogelijk niet geschikt is voor alle doelgroepen. Net als bij de bovenstaande functie, kan deze instelling worden geactiveerd via een wachtwoord.

 

 

 

 

 

Wat is de beste manier om kinderen te helpen veilig te blijven op TikTok?

De beste manier om uw kind veilig te houden, is door zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de app, met name over de veiligheids- en digitale welzijnsfuncties. Zoek uit waar uw kind het voor gebruikt en praat met hen over wat ze er leuk aan vinden.

Er zijn enkele praktische overwegingen waarmee u rekening moet houden wanneer u TikTok met uw kind bespreekt:

1) Zorg ervoor dat uw kind oud genoeg is om de app te gebruiken.

2) Als uw kind zijn account heeft ingesteld op ‘openbaar’, zorg er dan voor dat hij begrijpt wat dit werkelijk betekent. De ‘privé’-instelling, waardoor uw kind zijn inhoud alleen met goedgekeurde volgers kan delen, is mogelijk de veiligere optie. Zorg ervoor dat u met uw kind bespreekt wie ze toestaan ​​te volgen. Als ze verzoeken accepteren van mensen die ze niet kennen, kan dit hen blootstellen aan risico’s. U kunt uw profiel privé maken door op het profieltabblad in de app te klikken, vervolgens naar het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek te gaan, op ‘Privacy en veiligheid’ te klikken en vervolgens op ‘Privé-account’ te schakelen.

3) Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat uw kind weet hoe hij zijn identiteit moet beveiligen, door bijvoorbeeld geen persoonlijke informatie, zoals naam, adres, telefoonnummer of leeftijd in zijn profiel op te nemen. Zorg ervoor dat ze weten dat ze geen video’s mogen filmen in schooluniform of gepersonaliseerde kleding en dat ze geen persoonlijke informatie mogen geven. Ze moeten zich vooral bewust zijn van de locatie waar ze filmen en niet buitenshuis filmen, wat kan betekenen dat ze onbedoeld onthullen waar ze wonen.

4) Zorg ervoor dat uw kind weet hoe het ongepaste inhoud moet melden en dat het met een vertrouwde volwassene moet praten als ze zich zorgen maken over iets in de app. Als u of uw kind een specifieke video wilt melden, klikt u op het pictogram ‘delen’ in de linkerbenedenhoek van de video, klikt u vervolgens op rapporteren en volgt u de instructies op het scherm.

Als u een specifieke gebruiker wilt melden, kunt u dit doen door naar hun profiel te gaan en vervolgens op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek te klikken. Er verschijnt een optie met de melding ‘Rapporteren’: volg de instructies op het scherm.

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *