tiktok app

Het gebruik van elk sociaal netwerk kan riskant zijn, maar het is mogelijk voor kinderen om de app veilig te gebruiken met toezicht van volwassenen (en een privéaccount). Wanneer je je aanmeldt voor TikTok, is je account standaard openbaar, wat betekent dat iedereen je video’s kan zien, je directe berichten kan sturen en je locatiegegevens kan gebruiken. Ouders moeten ervoor zorgen dat ze alle privacy-instellingen inschakelen voor accounts die kinderen gebruiken, zodat alleen mensen die je kent met je video’s kunnen communiceren of je een bericht kunnen sturen via de app. Dat betekent ofwel kiezen voor een privéaccount of de instellingen voor opmerkingen, duetten, reacties en berichten wijzigen in ‘Vrienden’ in plaats van ‘Iedereen’. Je kunt die functies ook helemaal uitschakelen.

Hoe werkt TikTok?

Tik Tok-gebruikers melden zich aan met een telefoonnummer, een e-mailadres, Facebook of Instagram. Eenmaal ingelogd, kun je populaire videomakers, categorieën (komedie, dieren, sport) en hashtags zoeken om video’s te vinden. Of u kunt uw telefooncontacten of volgers van sociale media gebruiken om vrienden te vinden die al in de app zitten. Veel kinderen op Tik Tok maken graag video’s, maar veel mensen posten zichzelf niet – ze gebruiken de app gewoon om makers van inhoud te vinden en te volgen.

Is TikTok geschikt voor kinderen?

Omdat TikTok de nadruk legt op populaire muziek, bevatten veel video’s vloeken en seksuele teksten, dus het is mogelijk niet geschikt voor kinderen om alleen te gebruiken. Het is ook gemakkelijk om mensen te vinden die onthullende kleding dragen en suggestief dansen, hoewel TikTok je niet laat zoeken naar aanstootgevende inhoud zoals “seks” of “porno”. Als je toezicht houdt op je kinderen en je houdt aan liedjes die je al kent van de radio, kan TikTok een kindvriendelijke ervaring zijn. In 2019, na een schikking met de Federal Trade Commission voor schendingen van de privacy van kinderen als gevolg van alle kinderen onder de 13 op de site, hebben de ontwikkelaars een apart gedeelte van de app voor kinderen gemaakt waarmee ze alleen toegang hebben tot beheerde, schone video’s. Ze kunnen niet reageren, zoeken of hun eigen video’s plaatsen. Echter, het omzeilen van die sectie vereist alleen het invoeren van een valse geboortedatum. Gebruikers kunnen ook TikTok-beloningspunten verdienen door vrienden uit te nodigen om de app te downloaden, en vervolgens kunnen ze die punten inwisselen voor kortingsbonnen van merken als Sephora en Uber. Het is ook mogelijk om echt geld uit te geven door virtuele munten aan uw portemonnee toe te voegen.

Voor welke leeftijd wordt TikTok aanbevolen?

Common Sense beveelt de app aan voor 15+, voornamelijk vanwege de privacyproblemen en inhoud voor volwassenen. TikTok vereist dat gebruikers minimaal 13 jaar oud zijn om de app te gebruiken. Iedereen onder de 18 jaar moet toestemming hebben van een ouder of voogd, maar er zijn genoeg jonge tween-gebruikers. Als uw jongere kind of tween de app wil gebruiken, moet het account eigendom zijn van een volwassene die kan controleren wat jongere gebruikers browsen en delen. Er is ook het gedeelte van de hierboven genoemde app dat is bedoeld voor kinderen onder de 13 dat de toegang tot inhoud en opmerkingen voor volwassenen beperkt, maar aangezien het invoeren van een valse geboortedatum eenvoudig is, is het nog steeds het beste voor oudere tieners.

Hoe kun je je TikTok-account privé maken?

Om je TikTok-account privé te maken, ga je naar je profielpagina en selecteer je het pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek. Selecteer Privacy en veiligheid. Daar zet je de schakelaar voor ‘Privéaccount’. Je kunt ook selecteren wie je opmerkingen en directe berichten kan sturen en wie een duet met je kan doen. Het gebruik van de instelling “Vrienden” of het uitschakelen van die functies beperkt het contact met vreemden volledig.

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *