dakkapel

Overweeg je het laten plaatsen van een dakkapel? Dat is een ware luxe, maar vraagt ook om een investering. Daarmee heeft het diverse voordelen, maar zijn er echt een aantal punten waarover je goed moet nadenken. Welke dingen dit zoal zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje en helpen je beslissen: is een dakkapel echt iets voor mij en mijn huidige situatie? De voor- en nadelen worden tegen elkaar afgewogen om jou op de beste manier te informeren.

De voordelen: een lichte en ruime kamer en waarde verhoging van je huis

Stel je voor: je gezin breidt zich uit en je hebt eigenlijk een extra kamer nodig. Toch heeft iedereen al een eigen plekje en wordt het lastig om daar nog meer uit te halen. Dan kan een dakkapel uitkomst bieden. Het verandert een stoffige en muffe zolderkamer in een lichte ruimte die je een extra kamer oplevert. Zo bereidt je je huis op ultieme wijze voor op een nieuw gezinslid. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat een dakkapel de waarde van je huis automatisch verhoogt. Op de lange termijn zal je hier voordeel uithalen wanneer je je woning wilt verkopen.

De investering in een dakkapel is hiervan afhankelijk

Het nadeel van een dakkapel is de investering die het van je vraagt. Natuurlijk doe je hiermee tevens een investering in je toekomst en is het zodoende nooit weggegooid geld. Toch moet je er mogelijk wat dieper voor in de buidel tasten. Het kostenplaatje is echter afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de materiaalkeuze een rol en is het bepalend of je voor hout, polyester of kunststof gaat. Daarnaast is het van belang of je voor een prefab of maatwerk dakkapel gaat en is de eerste variant goedkoper dan de tweede. Ten slotte spelen uiteraard ook de afmetingen mee en is een dakkapel van drie meter goedkoper dan een variant van acht meter.

5/5 - (8 stemmen)

Door admin