slotenmaker slot kapot

Het slot is kapot. Dat is natuurlijk heel vervelend. Je staat voor een gesloten deur en je kunt niet meer naar binnen. Je besluit om contact op te nemen met Slotencenten Van Dooren in Zeist. Er komt dan zo snel mogelijk een slotenmaker. Hij kan het probleem ongetwijfeld verhelpen.

Je kunt de sleutel niet meer omdraaien

Een sleutel die niet meer gedraaid kan worden in de cilinder is een veelvoorkomend probleem. Doorgaans is vuil de oorzaak. In het slot heeft zich vuil opgehoopt. De onderdelen van het slot kunnen dan niet meer soepel bewegen. Het kost je dan de grootste moeite om de sleutel in het slot te draaien. Soms is dit zelfs niet meer mogelijk. Het zetten van extra kracht zetten met de sleutel in een poging om de sleutel alsnog te draaien moet worden afgeraden. De sleutel kan dan afbreken. Wat moet er gedaan worden om de sleutel weer soepel te laten draaien? Er moet smeermiddel in het slot worden gespoten. Het slot wordt dan losgeweekt. Als het vuil is losgeweekt draait de sleutel doorgaans weer soepel in het slot.

Het slot is vastgevroren

vriest buiten slot bevrorenIn de winter kan het gebeuren dat bijvoorbeeld sloten van auto’s vastvriezen. Is het slot van jouw auto vastgevroren? Dan wil je natuurlijk weten wat je moet doen. Bij een vastgevroren autoslot is er een druppel vocht in het autoslot bevroren. De onderdelen van dit slot kunnen dan niet meer goed bewegen. Het gooien van warm water in het slot moet worden afgeraden, want dat kan het probleem op de langere termijn erger maken. Aangeraden wordt om de sleutel in warm water te leggen. Dan wordt de sleutel warm. Het slot kan dan vaak weer geopend worden. Helpt dit niet? Dan kan het probleem waarschijnlijk verholpen worden door antivries vloeistof in het slot te spuiten.

Het slot vergrendelt niet

Je draait een sleutel in het slot. De klink kan gewoon worden bewogen. Toch wordt het slot niet vergrendeld. Doorgaans is er dan iets mechanisch mis met het slot. Het slot kan worden vervangen. Soms is reparatie ook mogelijk. Het repareren van het slot moet uiteraard gedaan worden door een professionele slotenmaker.

Slimme sloten hebben meer voordelen

nemef slim slotSlimme sloten hebben meer voordelen dan je zou denken. Alle bovenstaande problemen kom je niet snel tegen bij een slim slot. Je hebt namelijk geen sleutel nodig! Met een code, vingerafdruk, badge, of afstandsbediening kun jij de deur eenvoudig openmaken. Handig wanneer je met je boodschappen aan komt lopen, of de timmerman binnen wilt laten wanneer je net even boodschappen doen bent. Slotencenter verkoopt en installeert slimme deursloten. In bijna alle gevallen kan het oude slot vervangen worden door een nieuw slim slot. De kosten hangen af van het type slot dat geplaatst wordt. Soms ben je met het plaatsen van een slim slot goedkoper uit dan dat je een slotenmaker uit Zeist of omgeving moet laten komen om je slot open te maken.

Merken die slimme sloten fabriceren zijn Nuki, Lips, Yalelock, en Nemef.

5/5 - (5 stemmen)

Door admin