Een dakkapel: zelf fabriceren of laten doen?

dakkapel blauw kunststof

Voor de echt ervaren doe-het-zelver is het een mooie uitdaging: het zelf maken van een dakkapel. Toch zijn er een aantal punten waar je goed over moet nadenken en is het deels uitbesteden aan een aannemer soms geen overbodige luxe. Natuurlijk is het volledig uitbesteden voor veel mensen de juiste optie, maar merk je dit ook terug in het uiteindelijke kostenplaatje. Wij zetten de afwegingen voor je op een rijtje en helpen je de juiste keuze te maken: ga ik voor een dakkapel en zo ja, hoeveel besteed ik dan uit?

dakkapel binnenkant zolder

Alles over zelf een dakkapel maken op een rijtje gezet

Het zelf maken van een dakkapel vraagt om een flinke dosis kluservaring. Uiteraard is het geen onmogelijke actie en misschien zelf een mooie uitdaging. Toch vraagt het om de nodige voorbereiding. Je kunt immers niet zomaar beginnen. Van tevoren moet nagedacht worden over punten als afmetingen, materiaalkeuze en afwerking en moet je er dus goed voor gaan zitten. Voelt dit als teveel hooi op je vork? Je kunt ervoor kiezen het werk te delen met een aannemer en bijvoorbeeld de ruwbouw en het waterdicht maken van de dakkapel uit te besteden. De afwerking neem je vervolgens zelf op je.

De voordelen van uitbesteden aan een aannemer

Zie je het niet zitten om een dakkapel zelf te maken? Dan is volledig uitbesteden een verstandige optie. Niet alleen zit je een stuk minder lang in de rotzooi, ook kun je ervan op aan dat het werk grondig gedaan wordt. Bovendien wordt je een hoop voorwerk uit handen genomen en wordt je enkel gevraagd om een aantal keuzes te maken. Welke materiaalsoort kies je? Ga je voor maatwerk of prefab? Wat zijn de afmetingen van de dakkapel? De rest neemt de aannemer op zich. Het nadeel is uiteraard dat dit je een hoger kostenplaatje oplevert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.