badkamer schoonmaken

Welke kamer in huis maak je het minst graag schoon? Wedden dat je de badkamer zei. Het verwijderen van douches, badkuipen, toiletten en andere oppervlakken van allerlei soorten aanslag kost zowel tijd als elleboogvet. Maak uw badkamers snel en efficiënt schoon met behulp van dit 10-stappenproces.

 1. Verwijder alle items van hun gebruikelijke plekken
  Voor het beste resultaat voert u deze stap voor de hele badkamer tegelijk uit, in plaats van terwijl u bezig bent. Haal al je producten uit de douche en/of badkuip. Gooi alle gebruikte handdoeken en vloerkleden buiten de kamer. Verplaats ook alle items van de balies buiten de badkamer. Vergeet geen vuilnisbakken te pakken.
 2. Stof en vegen
  Om stof te verwijderen , pak je je stofdoek met een lange steel om eventuele spinnenwebben in hoeken, op verlichtingsarmaturen of in ventilatieopeningen te verwijderen. Als je nog steeds niet bij de spinnenwebben kunt, trek dan een trapladder in om hoger te komen. Als u klaar bent, veegt of stofzuigt u de vloeren om haar en ander vuil op te zuigen dat zich op de vloeren heeft opgehoopt.
 3. Breng reiniger aan op douche en bad
  Gebruik een allesreiniger als je regelmatig schoonmaakt of een reiniger op zuurbasis als je ernstige aanslag op je douche hebt. Vergeet de doucherail en eventueel de binnenkant van de douchedeur niet. Laat het weken.
 4. Pak andere oppervlakken aan
  Spuit de allesreiniger op uw reinigingsapparaat (dwz microvezeldoek, spons, enz.) en veeg eventuele handdoekrekken, planken, plinten, deuren, jaloezieën en vensterbanken af. Werk in secties van de bovenkant van de kamer naar de onderkant en van links naar rechts.
 5. Meng reinigingsoplossing voor vloeren
  Vul een emmer met warm water en de aanbevolen hoeveelheid allesreiniger.
 6. Raak de douche en het bad
  Op dit punt heeft de reiniger veel van het werk voor u gedaan, waardoor u los vuil en opgehoopt vuil licht kunt wegschrobben. Maak alle muren, vloeren en andere oppervlakken schoon voordat u ze afspoelt.
 7. Maak de douche en het bad af
  Plaats alle items terug die u hebt verwijderd, veeg ze indien nodig af terwijl u bezig bent en sluit vervolgens het douchegordijn of de deur. Als je een douchedeur hebt, gebruik dan glasreiniger om deze streeploos af te werken.
 8. Reinig het ijdelheidsgebied
  Spuit de allesreiniger op de gootsteen, kranen en werkbladen en veeg af met een schone doek. Als je vuil in de gootsteen of in een zeepbakje hebt, gebruik dan een schuursponsje om het los te maken voordat je het schoonveegt. Gebruik de glasreiniger op je spiegel. Een met water bevochtigde doek verwijdert stof van de voorkant van de kast.
 9. Maak het toilet schoon
  Als je regelmatig in je toilet schrobt, zou de allesreiniger de klus moeten klaren. Spuit of strooi een toiletspecifiek reinigingsmiddel als er vuilophoping is, en schrob dan met een toiletborstel voordat u doorspoelt. Spuit de buitenkant van het toilet in met de allesreiniger en veeg af met een schone doek.
 10. De vloer dweilen
  Dompel uw dweil onder in de emmer met reinigingsoplossing, knijp het overtollige water eruit en maak vervolgens de badkamervloer schoon. Zodra de vloer droog is, vervangt u de prullenbak en uw pas gewassen tapijten.

De beste manier om een ​​badkamer schoon te maken

De beste manier om een ​​badkamer schoon te maken, is door hem tussen de schoonmaakbeurten netjes te houden. Hoewel de bovenstaande tips u zullen helpen uw badkamer snel en efficiënt schoon te maken, kunt u de onderstaande tips volgen om deze consequent schoon te houden:

 • Houd een handstofzuiger in de badkamer om dagelijks haar en ander vuil op de vloer op te zuigen.
 • Installeer een haarvanger in uw afvoer om ophoping te voorkomen. Wanneer het water niet naar behoren wegloopt, laat het een lelijke ring achter rond de douche of badkuip.
 • Douchewanden na gebruik met wisser om watervlekken op afstand te houden.
 • Bewaar kleinere items in bakken en manden om rommel te voorkomen.

Hoe maak je een badkamervloer schoon?

Van alle oppervlakken in de badkamer die schoongemaakt moeten worden, is de vloer een van de belangrijkste. De beste manier om een ​​badkamervloer schoon te maken is door deze stappen te volgen:

 1. Maak eerst de vloer vrij van alle voorwerpen, zoals manden, handdoeken, toiletplunjers, enz.
 2. Veeg ten tweede stof op dat zich op de vloer heeft verzameld, vooral in de hoeken.
 3. Ten derde, gebruik een vacuüm om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.
 4. Ten vierde, meng warm water en allesreiniger in een emmer en dweil de vloer.
 5. Houd tot slot iedereen lang genoeg uit de badkamer om de vloeren te laten drogen.
5/5 - (6 stemmen)

Door admin