Opmerkelijk: Citroën viert 20e verjaardag C3 Pluriel

Gisteren maakte het bekende Franse automerk Citroën bekend dat zij dit jaar de 20ste verjaardag van de C3 Pluriel viert. Deze opmerkelijke gebeurtenis mag niet onopgemerkt blijven; daarom kijken wij terug op deze bijzondere auto en zien we wat hem zo uniek maakt.
Opmerkelijk: Citroën viert 20e verjaardag C3 Pluriel

1. Wie is de Citroën C3 Pluriel?

De Citroën C3 Pluriel is een compacte auto uit de supermini-klasse met een europesisch design. Het werd voor het eerst in 2003 uitgebracht, maar is helaas tussen 2009 en 2014 niet meer verkrijgbaar. De auto zit vol met gemakkelijk te bedienen technologieën en kenmerkt zich door een breed scala aan configuratie-opties zoals neerklapbare zijkanten en open daken. Het is de perfecte auto voor koppels of kleine gezinnen die regelmatig korte en middellange trips maken.

De C3 Pluriel is verkrijgbaar in 1.4 liter, 1.6 liter of 1.6 HDi-brandstofvarianten. Hij heeft een variabele vierpersoonscapaciteit en biedt voldoende ruimte voor bagage en boodschappen. Met een rijhoogte van 16 centimeter en een ruim 286 liter bagageruimte biedt deze allrounder veel ruimte voor reizen. De auto is uitgerust met een vijfdeurs-layout, multifunctioneel leerstuur, centrale vergrendeling, airconditioning en vier electrische ramen.

De Citroën C3 Pluriel kan ook geleverd worden met optionele voorzieningen, zoals:

 • Stoelverwarming – voor extra comfort tijdens winterse bestuurders
 • Cruise control – voor veilig en comfortabel autorijden
 • SERIE 2 airbags – voor meer veiligheid in de auto

De uitstekende efficiency zorgt voor een lage CO2-uitstoot, die zowel gunstig is voor het milieu als voor het portemonnee.

2. De historie van de Citroën C3 Pluriel

De Citroën C3 Pluriel is opgericht in ruim eind 2003 als een kleine stadsauto voor gezinnen. De auto had een modern en elegant uiterlijk dat als een porseleinachtige klassieker leek. Het model was voornamelijk gemaakt voor stadsmijlen, maar het is ook een prima keuze voor lange afstandsritten door zijn uitstekende rijprestaties en een zeer beperkte milieu-impact.

De Citroën C3 Pluriel was één van de eerste auto’s die kon worden geconfigureerd met verschillende haarcoupés. Het heeft een stoffen dak dat opengewerkt kan worden, wat de gebruiker een hoge mate aan stijlvolle flexibiliteit bood. Dankzij het flexibele ontwerp konden autobezitters kiezen of ze een cabrio- of coupé-model wilden. In beide gevallen kregen ze een stijlvolle auto die voldeed aan de verwachtingen.

In de loop der jaren werd de Citroën C3 Pluriel geüpdatet en heeft het model nu een betere motorvermogen, krachtigere remmen, een verbeterd schakelsysteem en een betere besturing.
De geavanceerde technologieën die de 2e generatie C3 Pluriel biedt, zijn onder andere:

 • Standaard ABS-remsysteem – vergemakkelijkt reizen op lange afstanden door de remmen te verbeteren
 • Hoge kopplinaandrijving – verhoogde wendbaarheid en veiligheid
 • Onderhoudsarme motoren – vermindert de kans op storingen
 • Verbeterde technologieën – meer comfort en betere prestaties

3. 20 jaar Citroën C3 Pluriel: Een terugblik

Een verandering van het silhouet
De Citroën C3 Pluriel was een kleine stadsauto die van 2003 tot 2013 door Citroën in het leven geroepen werd. De auto had een modern silhouet, met een unieke cabrio-onderkant. De verschillende onderdelen van het dak konden ingesteld worden naar de wensen van de bestuurder. Hierdoor had je een wandelroof, coupe, sedam of cabrio met hardtop.

Grootste opvallende kenmerk
Het opvallende kenmerk van de Citroën C3 Pluriel was zijn uitschuifbare gedeelte. Een keer in de auto gevouwen maakte de auto 10 cm breder. Dit zorgde voor meer beenruimte en een comfortabele binnenkant. Maar het gedeelte kon ook verwijderd worden, waardoor de auto compacter werd, wat handig was als je de auto in een krappe parkeerplek moest zetten.

Korte levensduur
Ongeacht de verbeteringen die Citroën tijdens het bestaan van de C3 Pluriel heeft doorgevoerd, heeft de auto geen verdere updates gehad. De productie ervan werd in 2013 stopgezet. Dit kwam doordat andere compacte auto’s meer opties bieden.

De C3 Pluriel staat echter nog steeds bekend om zijn verschillende transformatie mogelijkheden en staat nog steeds bekend als één van de meest unieke auto’s van het begin van de 21e eeuw.

 • Transformeerbaar silhouet
 • Uitschuifbaar gedeelte
 • Comfortabele binnenkant

4. Een loflied voor de Citroën C3 Pluriel

De Citroën C3 Pluriel is een echt iconisch voertuig. Het combineert de betrouwbaarheid van een hatchback met gemakkelijke toegang tot verschillende coupe-stijlen. Slechts weinigen hebben een voertuig met zo veel stijlen.

Het enige dat je met de C3 Pluriel kunt doen is variëren. Of je nu een nieuwe koers wil aanneemen met je stijl, of je wil een lichte stijloptie hebben, de C3 Pluriel biedt iets voor iedereen. Daarnaast biedt het een aantal interessante technologische functies zoals de automatische versnellingsbak.

Wat is er het meest aantrekkelijk aan de C3 Pluriel? Een aantal punten om te benoemen zijn:

 • Betaalbaar: De C3 Pluriel is iets kosteneffectiever dan andere modellen.
 • Ruime interieur: De C3 Pluriel biedt een ruim interieur voor comfortabele ritten.
 • Veelzijdig: Het biedt veel opties om de auto af te stemmen naar je eigen wensen.

De Citroën C3 Pluriel is een betrouwbare bestuurder met uitstekende rijeigenschappen en een veelzijdige persoonlijkheid. Dit iconische voertuig biedt een mix van verschillende stijlen en is een perfecte auto voor veeleisende bestuurders.

5. Wat kunnen we leren van 20 jaar Citroën C3 Pluriel?

De Citroën C3 Pluriel is een klein model van het Franse automerk Citroën. Het is de opvolger van de Saxo, die de kleinere versie van de Xsara was. Het is zowel een hatchback als een cabriolet en heeft veel techniek aan boord om ervoor te zorgen dat het een comfortabele ervaring is om in te rijden.

1. Design
De C3 Pluriel heeft een modern en stijlvol design. De koplampen zijn afgerond en bieden een strakke, aantrekkelijke uitstraling. Ook de kleuren zijn helder en fris. Zo is er de planty-grijze kleur die speciaal voor deze auto is ontworpen.

2. Binnenruimte
De binnenruimte van de C3 Pluriel is ruim voor een kleine auto. Er is genoeg plaats voor vijf passagiers, evenals voor kleinere bagage. Het dashboard is makkelijk te navigeren en er is veel opbergruimte. Er is een moderne airco-aansluiting beschikbaar, evenals het veelgeprezen Citroën comfort-pakket dat de rit comfortabeler maakt.

3. Veiligheid
Tot slot is de Citroën C3 Pluriel een zeer veilige auto. Dit komt door de volgende veiligheidskenmerken:

 • Vier airbags, waarvan twee voorin
 • G ribbels op ruiten
 • Drie-punts veiligheidsgordels
 • Snelheidsbegrenzer

Deze maatregelen zorgen ervoor dat de bestuurder en de passagiers veilig en comfortabel kunnen reizen.

Met de feestelijke verjaardag van de Citroën C3 Pluriel is bewezen dat de klassieker een belangrijke auto is geweest die aan veel verschillende eisen kon voldoen. Dit is de reden dat deze hagelnieuwe 20e verjaardag gevierd wordt. Laten we hopen dat deze compacte auto nog vele jaren mee gaat en dat er nog zo veel mogelijk nostalgisch genot komt uit het rijden met de Citroën C3 Pluriel.

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *