10 energie bespaartips

September is de nationale Energieactiemaand, een goed moment om te beginnen met het verminderen van uw energieverspilling. Hier zijn 10 manieren waarop u thuis energie kunt besparen.

 1. Wees slim: installeer een slimme thermostaat.
  U kunt de verwarming en koeling van uw huis programmeren en in een oogwenk bedienen vanaf uw telefoon of tablet, waardoor u energie en geld bespaart.
 2. Houd de lichten langer aan: vervang gloei- en spaarlampen door leds.
  Energy Star-leds voor in woonhuizen verbruiken minstens 75 procent minder energie en gaan 25 keer langer mee dan gloeilampen.
 3. Vermijd vampieren: sluit je tv, kabelbox en videogames aan op een slimme stekkerdoos.
  Inactieve elektronica zuigt energie op en kan tot 10 procent van het maandelijkse elektriciteitsverbruik van een huishouden bijdragen. Door apparatuur op een slimme stekkerdoos aan te sluiten, vermindert u energieverspilling en bespaart u geld
  op uw elektriciteitsrekening.
 4. Houd het schoon: controleer en vervang ovenfilters regelmatig.
  Verstopte of vuile luchtfilters zorgen ervoor dat uw oven hard werkt en energie verspilt. Schone filters verhogen de efficiëntie, verlengen de levensduur van uw oven en verlagen de energiekosten.
 5. Stel lage eisen: zet je thermostaat in de winter op 19 graden.
  Voor elke graad die u de thermostaat lager zet, verbruikt u één procent minder energie.
 6. Onze lekken zijn dicht: dicht rond lekkende deuren,
  ramen en kieren.
  Alle kleine lekken in uw huis komen overeen met het open laten van een raam van 1 bij 1 meter. Het afdichten van ramen, schoorstenen, inbouwverlichting en verschuifbare tochtschermen onder uw deuren kan tot 20 procent besparen op stookkosten.
 7. Laat de kou maar komen: was kleren in koud water.
  Kies koud water, tenzij je kleren erg vuil zijn. Als je je kleding in koud water wast en uitspoelt, gebruik je gemiddeld 0,3 kWh per lading (vergeleken met 4,5 kWh per lading voor warm water en warm spoelen). Het is de meest energiezuinige en economische keuze!
 8. Bespaar energie en voorkom brandwonden: stel de temperatuur van de boiler in op 60 graden.
  Als u de temperatuur van uw boiler niet hebt aangepast sinds deze is geïnstalleerd (de standaardinstelling is meestal 80 graden), zet u deze lager tot 60 graden. Deze temperatuurinstelling is veiliger en bespaart jaarlijks 4 tot 22 procent energie.
 9. Neem betere douches: installeer hogedruk / low-flow douchekoppen.
  Beluchters en hogedruk / low-flow douchekoppen besparen niet alleen water, ze besparen ook op de kosten van het verwarmen van water. Minder water verbruikt is minder
  water om te verwarmen.
 10. Lunch efficiënt bereiden: restjes opwarmen in de magnetron.
  Microgolven verwarmen voedsel sneller en met minder energie dan de oven of kookplaat, waardoor u tijd en geld bespaart!
Rate this post

Door admin