MotorVacature: Communication and PR Manager Ducati Benelux

MotorVacature: Communicatie en PR Manager Ducati Benelux

Bent u op zoek naar een uitdagende functie in de wereld van communicatie en public relations? Dan is de vacature van Communicatie en PR Manager bij Ducati Benelux wellicht de perfecte kans voor u. In dit artikel zullen we de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van deze rol bespreken, evenals de vereisten en het profiel van de ideale kandidaat. Lees verder en ontdek of deze functie bij u past.

1. Overzicht van de functie: Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux

Verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen en implementeren van de communicatie- en PR-strategie voor Ducati Benelux.
 • Onderhouden van perscontacten en het verzorgen van perscommunicatie.
 • Creëren en beheren van content op verschillende communicatiekanalen, zoals de website, social media en nieuwsbrieven.
 • Organiseren en coördineren van evenementen, persconferenties en productlanceringen.
 • Monitoren van de media en het opstellen van rapportages en analyses.

Vereisten:

 • Een afgeronde opleiding op HBO-niveau in de richting van communicatie, marketing of PR.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van de motorfietsindustrie en affiniteit met het merk Ducati.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Frans.
 • Proactief, creatief en resultaatgericht.

Aanbod:

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie met een passie voor motorfietsen.
 • Mogelijkheid om je communicatie- en PR-vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Leuke extra’s zoals motortrips en Ducati-gerelateerde activiteiten.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

1. Overzicht van de functie: Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux

2. Verantwoordelijkheden van de Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux

De communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat de communicatie- en PR-strategie consistent en effectief wordt uitgevoerd.

Een belangrijk aspect van deze rol is het beheren en onderhouden van de relaties met verschillende mediakanalen en perscontacten. De communicatie- en PR-manager moet ervoor zorgen dat Ducati altijd aanwezig is in relevante media en persberichten en -evenementen op tijd en professioneel worden afgehandeld. Dit omvat het opstellen van persberichten, het plannen van persconferenties en het verzorgen van interviews met de juiste media.

Een andere verantwoordelijkheid van de communicatie- en PR-manager is het coördineren en uitvoeren van marketing- en communicatiecampagnes. Dit kan variëren van het opzetten van social media-campagnes tot het organiseren van evenementen en sponsoringactiviteiten. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat alle marketing- en communicatie-inspanningen het merk Ducati versterken en de juiste doelgroep aanspreken.

3. Vereisten en vaardigheden voor de Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux

Hieronder vindt u een lijst van vereisten en vaardigheden die van belang zijn voor de functie van Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux:

 • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding in communicatie, public relations of een gerelateerd vakgebied.
 • Een bewezen trackrecord van minimaal drie jaar in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen de motorsportindustrie.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Frans.
 • Diepgaande kennis van de motorindustrie en affiniteit met het Ducati-merk.
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van effectieve communicatiestrategieën en PR-campagnes.
 • Goede organisatorische vaardigheden en het vermogen om deadlines te halen in een dynamische werkomgeving.

Als Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux moet u in staat zijn om zelfstandig te werken en initiatief te tonen. U bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relaties met de media, het managen van persberichten en het organiseren van evenementen en persconferenties. Daarnaast bent u het aanspreekpunt voor marketingactiviteiten en het coördineren van sponsorships en partnerships.

Belangrijke vaardigheden voor deze functie zijn onder andere:

 • Uitstekende interpersoonlijke vaardigheden en het vermogen om effectief te netwerken.
 • Een strategische mindset en het vermogen om de merkpositionering van Ducati te begrijpen en te bevorderen.
 • Ervaring met het werken met verschillende mediakanalen, zoals pers, online en sociale media.
 • Analytisch denkvermogen en het vermogen om de impact van communicatie- en PR-activiteiten te meten.
 • Creativiteit en de vaardigheid om innovatieve en aantrekkelijke content te creëren.
 • Flexibiliteit en het vermogen om snel te reageren op veranderende omstandigheden.

4. Strategieën voor effectieve communicatie en pr bij Ducati Benelux

Ducati Benelux gebruikt verschillende strategieën voor effectieve communicatie en pr om zijn merk en producten succesvol op de markt te positioneren. Deze strategieën worden zorgvuldig ontwikkeld en geïmplementeerd om te voldoen aan de specifieke behoeften en doelstellingen van het bedrijf. Hieronder worden enkele van de belangrijkste strategieën besproken die Ducati Benelux hanteert.

Een belangrijke strategie van Ducati Benelux is het gebruik van sociale media platforms. Het bedrijf maakt actief gebruik van platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter om rechtstreeks te communiceren met zijn doelgroep. Door regelmatig updates en content te plaatsen, zoals foto’s, video’s en nieuwsberichten, kan Ducati Benelux zijn klanten op de hoogte houden van nieuwe producten, evenementen en toekomstige lanceringen. Deze communicatie via sociale media helpt bij het creëren van een sterke online aanwezigheid en betrokkenheid bij het merk.

Een andere effectieve strategie is het organiseren van evenementen en shows. Ducati Benelux neemt regelmatig deel aan motorshows, beurzen en andere evenementen. Deze evenementen bieden een uitstekende gelegenheid voor Ducati Benelux om haar producten te presenteren aan potentiële klanten en om directe communicatie te hebben met geïnteresseerde motorliefhebbers. Tijdens deze evenementen organiseert het bedrijf vaak exclusieve proefritten, productdemonstraties en interactieve activiteiten. Dit stelt Ducati Benelux in staat om een positieve indruk achter te laten en potentiële klanten te overtuigen van de kwaliteit en prestaties van hun motorfietsen.

5. Belangrijke stakeholders en partners voor de Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux

Een succesvolle Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux moet kunnen samenwerken met belangrijke stakeholders en partners om de merkidentiteit van Ducati te versterken en de bekendheid van het merk te vergroten. Hier zijn enkele van de belangrijkste stakeholders en partners waarmee deze manager regelmatig zal samenwerken:

1. Interne stakeholders:

 • Marketingafdeling: De Communicatie- en PR-manager werkt nauw samen met de marketingafdeling om strategieën te ontwikkelen die de communicatie doelstellingen van Ducati ondersteunen.
 • Managementteam: Het managementteam speelt een cruciale rol bij het nemen van belangrijke beslissingen en het definiëren van de richting van het merk. De manager werkt samen met hen om ervoor te zorgen dat de communicatie- en PR-activiteiten in lijn liggen met de algemene bedrijfsdoelstellingen van Ducati Benelux.

2. Externe stakeholders:

 • Media: De Communicatie- en PR-manager onderhoudt nauwe relaties met journalisten, redacteuren en bloggers om ervoor te zorgen dat Ducati voldoende exposure krijgt in relevante media.
 • Dealerpartners: Dealers spelen een cruciale rol bij het promoten en verkopen van Ducati-motorfietsen en -producten. De manager werkt samen met dealerpartners om evenementen en marketingcampagnes te organiseren die de verkoop stimuleren en het merk versterken.

3. Partners:

 • PR-bureaus: Communicatie- en PR-managers werken vaak samen met externe PR-bureaus om hun communicatiestrategieën te ondersteunen en extra expertise en middelen in te zetten om de zichtbaarheid van het merk te vergroten.
 • Sponsoren: Ducati heeft vaak partnerschappen met sponsoren om gezamenlijke evenementen en promoties te organiseren. De manager werkt samen met deze partners om succesvolle co-branded campagnes te ontwikkelen.

6. Carrièremogelijkheden en voordelen van werken als Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux

Als Communicatie- en PR-manager bij Ducati Benelux zijn er talrijke carrièremogelijkheden en voordelen die deze functie aantrekkelijk maken. Hier zijn enkele aspecten waar je naar uit kunt kijken:

1. Leidende rol in communicatiestrategie: Als Communicatie- en PR-manager word je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de communicatiestrategie van Ducati Benelux. Je kunt genieten van de uitdaging om de positionering van het merk te versterken en te verbeteren, en om de zichtbaarheid van Ducati te vergroten in de Benelux-regio.

2. Werken met een iconisch merk: Ducati is een wereldberoemd motorfietsmerk dat bekend staat om zijn prestaties en design. Als onderdeel van het Ducati-team heb je de unieke kans om te werken met een icoon in de motorsportindustrie. Dit biedt niet alleen een geweldige ervaring, maar ook de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis in de motor- en motorsportwereld verder te ontwikkelen.

3. Samenwerking met professionals: Bij Ducati Benelux werk je samen met een team van enthousiaste en getalenteerde professionals. Je krijgt de kans om samen te werken met collega’s van verschillende disciplines, zoals marketing, sales en event management. Deze samenwerking biedt niet alleen de mogelijkheid om van elkaar te leren, maar ook om te groeien en je netwerk uit te breiden binnen de motorsportindustrie.

Q&A

Vraag: Wat houdt de functie van Communication and PR Manager Ducati Benelux in?

Antwoord: Als Communication and PR Manager bij Ducati Benelux ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van effectieve communicatiestrategieën. Je zorgt ervoor dat de positieve merkidentiteit van Ducati wordt versterkt, zowel intern als extern. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van goede relaties met de media en stakeholders, en het coördineren van alle PR-activiteiten.

Vraag: Welke taken en verantwoordelijkheden vallen onder deze functie?

Antwoord: Als Communication and PR Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategieën van Ducati Benelux. Dit omvat het opstellen van persberichten, het organiseren van persconferenties en het verzorgen van interviews voor de media. Je zorgt ervoor dat de merkboodschap van Ducati overal consistent wordt gecommuniceerd. Daarnaast werk je nauw samen met interne teams om communicatiemateriaal te creëren, zoals brochures, nieuwsbrieven en advertenties, om de bekendheid van het merk te vergroten.

Vraag: Welke vaardigheden en kwalificaties zijn vereist voor deze functie?

Antwoord: Om succesvol te zijn in deze functie, is een sterke achtergrond in communicatie en PR een vereiste. Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden, bent creatief en hebt oog voor detail. Daarnaast heb je ervaring met het opzetten en uitvoeren van PR-campagnes. Kennis van de motorindustrie en affiniteit met Ducati is een pluspunt. Tot slot heb je een goede beheersing van Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Frans.

Vraag: Welke ervaring is nodig om te solliciteren voor deze functie?

Antwoord: Kandidaten voor de functie van Communication and PR Manager bij Ducati Benelux moeten aantoonbare ervaring hebben in een vergelijkbare rol. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met het opzetten en uitvoeren van succesvolle PR-campagnes en evenementen. Het kunnen onderhouden van sterke relaties met de media en belanghebbenden is ook essentieel. Bij voorkeur heb je ervaring in de motor- of automotive-industrie.

Vraag: Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden voor deze functie?

Antwoord: Als Communication and PR Manager bij Ducati Benelux kun je rekenen op een competitief salaris, afgestemd op je ervaring en vaardigheden. Daarnaast biedt Ducati een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen, pensioenregeling en mogelijkheden tot professionele ontwikkeling. Je krijgt de kans om te werken in een dynamische en uitdagende omgeving binnen een internationaal bekend merk in de motorindustrie.

Vraag: Hoe kan ik solliciteren voor de functie van Communication and PR Manager Ducati Benelux?

Antwoord: Om te solliciteren voor deze functie kun je je CV en motivatiebrief sturen naar het opgegeven e-mailadres. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief en CV goed aansluiten bij de vereiste vaardigheden en ervaring. Na ontvangst zal Ducati Benelux contact met je opnemen om eventueel een sollicitatiegesprek in te plannen.

In dit artikel hebben we een uitgebreide blik geworpen op de functie van een Communication and PR Manager bij Ducati Benelux. We hebben besproken welke verantwoordelijkheden en vaardigheden essentieel zijn voor deze rol, evenals de unieke uitdagingen en voordelen die het met zich meebrengt.

Als Communication and PR Manager binnen Ducati Benelux heb je de mogelijkheid om de merkreputatie van een iconisch motormerk te versterken en het verhaal van het bedrijf te vertellen aan een breed publiek. Je zult verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en uitvoeren van strategische communicatieplannen, het beheren van mediacontacten en het omgaan met crises en reputatiekwesties.

De vaardigheden die vereist zijn voor deze functie zijn divers en omvatten sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden, een creatieve geest en een goed begrip van de motorindustrie. Daarnaast zal het vermogen om effectieve relaties op te bouwen en te onderhouden met belangrijke belanghebbenden, zoals de pers en motorliefhebbers, essentieel zijn voor succes in deze rol.

De motorindustrie is een dynamische en competitieve sector, maar werken bij Ducati Benelux biedt ook tal van voordelen. Het merk heeft een sterke toewijding aan innovatie, kwaliteit en ongeëvenaarde motorprestaties, wat resulteert in een enthousiast klantenbestand en gepassioneerde medewerkers. Als Communication and PR Manager bij Ducati Benelux zul je de kans krijgen om deel uit te maken van deze dynamische gemeenschap en het merk nog verder te laten groeien.

Al met al biedt de functie van Communication and PR Manager bij Ducati Benelux een uitdagende en lonende carrièrekans voor diegenen die gepassioneerd zijn door communicatie, PR en de motorindustrie. Als je geïnteresseerd bent in deze rol, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ducati Benelux om de mogelijkheden te bespreken en je carrière op het juiste spoor te zetten.

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *