KTM neemt meerderheidsbelang in MV Agusta

De Oostenrijkse motorfiets fabrikant KTM heeft een meerderheidsbelang genomen in de beroemde Italiaanse motorfiets merk MV Agusta. Met deze transactie van 200 miljoen euro, neemt KTM het stuur over een van de meest invloedrijke motorfiets merken ter wereld. Door de verkoop is MV Agusta eigendom van KTM Industries AG, de moedermaatschappij van KTM.
KTM neemt meerderheidsbelang in MV Agusta

1. KTM neemt meerderheidsbelang in MV Agusta

De Oostenrijkse motorbouwers van KTM hebben overeengekomen om te investeren in de Italiaanse merk MV Agusta. Om precies te zijn hebben zij eigenaar Giovanni Castiglioni het belang verkocht van 20 procent, waarmee KTM een meerderheidsbelang in het bedrijf heeft verworven.

Voordelen van de fusie

 • MV Agusta heeft toegang tot een breed distributienetwerk dankzij zijn Europese netwerk van meer dan 150 verdelers.
 • KTM heeft bewezen dat het succesvol is in het ontwikkelen van innovatieve producten tegen scherpe prijzen.
 • De resterende 50 procent van het bedrijf behoudt Giovanni Castiglioni, waardoor het bedrijf een sterke leiding heeft.

Hoewel het nog te vroeg is om te beoordelen wanneer de voordelen van deze fusie zichtbaar worden, is het duidelijk dat KTM erin is geslaagd een sterk geïntegreerde motorfabrikant te worden. Het bedrijf zal meer macht hebben om onderdelen te produceren en de consumenten betaalbaar te bedienen, waarbij kostenbesparing een hoofdfactor is.

2. Geschiedenis van KTM en MV Agusta

KTM is een Oostenrijks bedrijf opgericht in 1934 door Hans Trunkenpolz. Ze bouwden motoren voor onder andere motorfietsen, vrachtwagens, landbouwmachines, enzovoort. De eerste motorfiets die ze produceerden was de KTM R 100 in 1947. KTM groeide snel en in 1953 hadden ze al meer dan 3000 medewerkers.

MV Agusta werd opgericht door Count Domenico Agusta in 1945. De fabriek produceerde motoren en verkocht in 1948 haar eerste motorfiets. MV Agusta werd vrij vroeg in de jaren ’50 populair met de 500-motorgebaseerde Serie A, B en C. In 1955 werd Agostino Agusta, de zoon van Domenico, permanent voorzitter van een bedrijf dat zich toen op de plaats had genesteld als de leidende motorfabrikant.

Tot op de dag van vandaag, produceert KTM veel verschillende modellen voor verschillende disciplines, evenals de allereerste streetfighter-motorfiets die ze in de jaren ’90 produceerden – de KTM Duke. MV Agusta blijft een vooraanstaande leverancier van motorfietsen, voornamelijk in hoge prestatiesegmenten, zoals racemotorfietsen, sporttourers, cruisers en tourers.

 • KTM werd in 1934 opgericht door Hans Trunkenpolz.
 • KTM produceerde hun eerste motorfiets, de KTM R 100, in 1947.
 • MV Agusta werd in 1945 opgericht door Count Domenico Agusta.
 • MV Agusta’s 500-motorgebaseerde Serie A, B en C waren vooral in de jaren ’50 erg populair.
 • KTM produceert veel verschillende modellen, zoals racemotorfietsen, sporttourers, cruisers en tourers.
 • MV Agusta is vaak sterk in prestatiesegmenten met hoge prestaties.

3. Vergeleken met voorgaande eigenaars

Onze eigen ervaringen

Wij zijn de huidige eigenaars van deze woning en zouden graag onze ervaringen delen met betrekking tot het beheer van de eigenschap.

Gedurende de periode dat we hier hebben gewoond, hebben we vele verbeteringswerken aan de woning uitgevoerd die hebben geleid tot een verhoogd comfort en beter gebruik van de verschillende faciliteiten. We hebben geïnvesteerd in onderhoud van essentiële systemen zoals verlichting, airconditioning en sanitaire voorzieningen. Verder hebben we verbeteringswerken in de tuin gedaan om de uitstraling van het pand te verbeteren. Ook hebben we belangrijke maatregelen getroffen om de veiligheid en privacy te garanderen.

Vergelijking met vorige eigenaars

 • Lagere energiekosten
 • Verbeterde veiligheid
 • Meer privacy
 • Betere verlichting
 • Verbeterde airconditioning
 • Meer comfort

In vergelijking met de voorgaande eigenaars hebben wij een aanzienlijk verschil gemaakt in de kosten, veiligheid en comfort van dit pand. Onze investeringen hebben geleid tot lagere energiekosten, meer veiligheid, meer privacy en verbeterde verlichting, airconditioning en sanitaire voorzieningen. We genieten van de verhoogde comfortniveaus van ons huis en van de prachtige tuin die we hebben gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we een significante bijdrage hebben geleverd aan de waarde van de woning.

4. Effecten op de motorfietsindustrie

De motorfietsindustrie is gevoelig voor veranderingen en zal worden beïnvloed door de invoering van hybride motorfietsen, elektrische motorfietsen en andere nieuwe technologie. Enerzijds zal deze verandering de productie- en verkoopmogelijkheden verbeteren, maar anderzijds zal het ook leiden tot enige verwarring zowel bij klanten als fabrikanten.

Op de korte termijn zal de introductie van nieuwe elektrische en hybride modellen waarschijnlijk leiden tot veranderingen in de vraag van consumenten. Er zal meer vraag naar milieuvriendelijke opties zijn voor diegenen die een motorfiets willen kopen. Daarom zal de verkoop en verscheping groeien van deze producten, wat betekent dat de verkoop van benzine motorfietsen waarschijnlijk zal verminderen.

 • Verandering van verkoop dynamica: de intrede van hybride en elektrische motoren zal waarschijnlijk leiden tot een toename van de verkoopmarges voor de betrokken fabrikanten als gevolg van de verandering van de dynamiek tussen aanbieders en klanten.
 • Vereenvoudiging van productieprocessen: het verbeteren van de productiemogelijkheden door elektrische componenten te gebruiken zal ook het productieproces vereenvoudigen als het gaat om het maken van motorfietsen.
 • Technologische vooruitgang: de toegenomen verkenning in technologie voor de motorfietsindustrie, waarbij hybride en elektrische motoren omarmd worden, zal waarschijnlijk leiden tot verbeteringen in de efficiëntie, duurzaamheid en overall prestaties van de motorfietsen.

5. Het toekomstige perspectief van KTM en MV Agusta

KTM en MV Agusta hebben beide de potentie om te groeien en hun verkoop aan te zwengelen. KTM heeft de afgelopen jaren een consistente, leidende marktaandeel binnen de motorfietsindustrie verkregen. Met hun innovatieve productontwerp is KTM aan het investeren in een breder scala aan mobiele producten om marktaandeel te verhogen.

MV Agusta is ook gelegen om hun potentieel te benutten. Ze hebben hun product portfolio uitgebreid en hun innovatieve aanpak heeft geleid tot verbeteringen binnen de motorfietsindustrie. MV Agusta blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om hun productaanbod te vermeerderen en de kwaliteit te verbeteren.

Beide bedrijven zijn van plan hun impact te vergroten met hun producten en diensten. KTM zal zich meer richten op het nieuwe segment van de ondersteuning van elektrische voertuigen. MV Agusta blijft haar lijn aan superieure motorfietsen ontwikkelen en uitbreiden. Beide merken blijven hun positie binnen de motorfietsindustrie versterken.

 • KTM zal verder gaan in haar elektrische voertuigondersteuning in de toekomst
 • MV Agusta zal haar productportfolio uitbreiden en de kwaliteit verbeteren
 • Beide bedrijven blijven hun marktaandeel binnen hun sector verhogen

KTM heeft met de recente overname een duidelijke boodschap overgebracht: ze willen concurreren in de Bovenste Divisie van de motorfietswereld. Wat de toekomst brengt, is nog onbekend, maar met deze stap heeft KTM laten zien dat zij ook deel willen uitmaken van een geheel andere markt.

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *