Classic GP TT-Circuit Assen 2023: tijdschema en tickets

Welkom bij ons artikel over de “Classic GP TT-Circuit Assen 2023: tijdschema en tickets”. In dit informatieve stuk zullen we u op de hoogte brengen van het tijdschema en de beschikbaarheid van tickets voor deze klassieke Grand Prix op het TT-Circuit Assen in 2023. Of je nu een fervent motorsportliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in het bijwonen van dit historische evenement, we zullen alle relevante details delen, zonder een gekleurde toon aan te nemen. Lees verder om de benodigde informatie te verkrijgen en je voor te bereiden op een spannende race-ervaring op het wereldberoemde TT-Circuit Assen van 2023.
Classic GP TT-Circuit Assen 2023: tijdschema en tickets

1. Datum en tijdschema van de Classic GP TT-Circuit Assen 2023

In 2023 wordt de Classic GP TT-Circuit Assen gehouden op een nog nader te bepalen datum. Dit jaarlijkse evenement trekt motorliefhebbers van over de hele wereld die willen genieten van de historische motorraces op het befaamde TT-Circuit in Assen, Nederland. De exacte datum wordt binnenkort bekendgemaakt, dus houd onze officiële website en sociale media in de gaten voor updates!

Op de dag van de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 bieden wij een uitgebreid tijdschema aan, zodat bezoekers het maximale uit hun ervaring kunnen halen. Het programma begint meestal in de vroege ochtend en strekt zich uit tot de late namiddag. Tijdens de dag zijn er historische races in verschillende klassen, zoals de 125cc, 250cc, 500cc en Classic Sidecars.

Tijdens dit evenement zijn er enorm veel activiteiten en entertainment voor zowel de fans als het hele gezin. Naast het bekijken van de geweldige races kunnen bezoekers ook genieten van merchandise kraampjes, autoshows, livemuziek en nog veel meer. Voor degenen die er de hele dag willen vertoeven, zijn er diverse eetgelegenheden en bars beschikbaar op het terrein, zodat niemand iets tekortkomt tijdens deze gedenkwaardige dag op het Classic GP TT-Circuit Assen!

2. Belangrijke informatie over de tickets voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 start op 1 maart 2023 om 9:00 uur. Tickets kunnen worden gekocht via onze officiële website of bij geselecteerde verkooppunten. We raden aan om tijdig je tickets aan te schaffen, aangezien er een beperkt aantal beschikbaar is. Houd er rekening mee dat de verkoop op volgorde van binnenkomst plaatsvindt en op is op.

Soorten tickets

Voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 zijn er verschillende soorten tickets beschikbaar om aan alle wensen en behoeften te voldoen. Hieronder vind je een overzicht van de ticketcategorieën:

 • Algemene toegangskaarten: Deze tickets geven toegang tot het evenemententerrein en de hoofdtribune. Je kunt zelf een plek kiezen op de tribune, op basis van beschikbaarheid.
 • Paddockkaarten: Met een paddockkaart krijg je toegang tot de paddock waar je de coureurs van dichtbij kunt zien en de sfeer van het racen kunt ervaren. Deze tickets zijn beperkt verkrijgbaar en moeten apart worden aangeschaft.

Kinderen en speciale kortingen

Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang tot het evenement, mits ze worden begeleid door een volwassene met een geldig ticket. We bieden ook speciale kortingen aan voor studenten en senioren. Bij het bestellen van tickets kun je aangeven of je recht hebt op een korting, waarna je de korting automatisch krijgt toegepast. Houd er rekening mee dat je bij het betreden van het evenemententerrein je geldige studentenkaart of identificatiebewijs moet tonen om recht te hebben op de korting.

3. Nieuwe attracties en highlights op het racecircuit van Assen in 2023

In 2023 kunnen racefans uitkijken naar spannende nieuwe attracties en highlights op het racecircuit van Assen. Het circuit, dat bekend staat als de ‘Kathedraal van de Motorsport’, staat nooit stil als het gaat om vernieuwing en verbetering. Hier zijn enkele van de opwindende toevoegingen die je kunt verwachten:

 1. Extreme race-experience: Voor degenen die altijd al hebben gedroomd van een levensechte race-ervaring, komt er een nieuwe attractie waarbij je zelf achter het stuur kunt kruipen. Met geavanceerde racesimulatoren en professionele begeleiding kun je je vaardigheden testen op een virtueel circuit dat nauwkeurig is nagebouwd naar de werkelijkheid. Dit is jouw kans om te ervaren hoe het voelt om als een echte coureur over het legendarische Assen circuit te scheuren.
 2. Racing museum: Het racecircuit van Assen is rijk aan historie en heeft talloze legendarische momenten gekend. In 2023 opent er een gloednieuw racing museum op het terrein, waar je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de autosport. Van iconische raceauto’s en memorabilia tot interactieve tentoonstellingen, het museum brengt het rijke erfgoed van Assen tot leven en neemt je mee op een boeiende reis door de tijd.
 3. Culinair genieten: Naast alle opwinding op het circuit, wordt er ook volop aandacht besteed aan de culinaire ervaring. In 2023 worden er diverse nieuwe eetgelegenheden en foodtrucks geïntroduceerd op het terrein, zodat je tijdens je bezoek kunt genieten van heerlijke gerechten uit verschillende keukens. Of je nu trek hebt in een sappige hamburger, authentieke streetfoodgerechten of een verfrissend drankje, er is voor ieder wat wils.

4. Een kijkje in de geschiedenis van de Classic GP TT-Circuit Assen

Het TT-Circuit Assen is een iconische locatie in de motorsportwereld. Het circuit, gelegen in Assen, Nederland, staat vooral bekend om de jaarlijkse MotoGP-race die er plaatsvindt. Maar voordat de moderne motorsport het circuit domineerde, had het een rijke geschiedenis als gastheer van de Classic GP.

De Classic GP is een evenement waarbij historische motorfietsen de kans krijgen om te racen op het beroemde circuit. Elk jaar komen er duizenden toeschouwers naar Assen om de prachtig gerestaureerde motoren uit verschillende tijdperken in actie te zien. Het evenement is een eerbetoon aan de oorsprong van de motorsport en biedt een unieke kans om de evolutie van de motorfiets te bewonderen.

De geschiedenis van de Classic GP begon in de jaren 70, toen vintage motorfietsen steeds populairder werden. Het evenement groeide snel en trok al snel internationale aandacht. Vandaag de dag is de Classic GP een van de meest prestigieuze evenementen op de historische motorsportkalender. Bekende namen uit de motorsportwereld hebben deelgenomen aan de races, waaronder legendarische coureurs zoals Giacomo Agostini en Mike Hailwood.

5. Praktische tips voor het plannen van je bezoek aan de Classic GP TT-Circuit Assen 2023

Om ervoor te zorgen dat je bezoek aan de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 soepel verloopt, hebben we een aantal handige tips voor je verzameld. Volg deze praktische suggesties om je dag vol motorsportplezier optimaal te benutten!

Bereid je voor:

 • Controleer de datum en tijd van het evenement, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Plan je route naar het circuit van tevoren en bekijk de verkeersinformatie om eventuele files te vermijden.
 • Neem voldoende contant geld mee voor eventuele parkeer- of entreekosten.
 • Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, aangezien je waarschijnlijk veel zult lopen op het terrein.

Tickets en toegang:

 • Bestel je tickets vooraf online om wachtrijen bij de ingang te vermijden.
 • Print je e-tickets uit of zorg ervoor dat je ze op je smartphone kunt laten zien.
 • Controleer of er speciale regels zijn met betrekking tot de toegang tot het evenement vanwege de COVID-19-situatie.
 • Als je een fanzone wilt bezoeken, bekijk dan van tevoren of hiervoor aparte tickets nodig zijn.

Eten en drinken:

 • Hoewel er op het circuit vaak eet- en drinkgelegenheden zijn, kan het handig zijn om zelf wat snacks en water mee te nemen.
 • Zorg ervoor dat je voldoende drinkwater bij je hebt om gehydrateerd te blijven tijdens het evenement.
 • Neem indien nodig speciaal eten mee als je dieetwensen of allergieën hebt.
 • Houd er rekening mee dat alcoholische dranken mogelijk alleen verkrijgbaar zijn voor personen boven een bepaalde leeftijd en dat er beperkingen kunnen zijn omtrent het nuttigen hiervan.

6. Verschillende ticketopties voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023

De Classic GP TT-Circuit Assen 2023 biedt verschillende ticketopties om aan de behoeften van alle motorsportliefhebbers te voldoen. Of je nu een fanatieke supporter bent of gewoon wilt genieten van de sfeer en het spektakel, er is een ticket dat bij jou past!

1. Dagkaarten: Wil je er één dag bij zijn? Dan is een dagkaart de ideale keuze. Met een dagkaart heb je toegang tot het evenement op één specifieke dag naar keuze. Je kunt genieten van de actie op het circuit en het bijwonen van verschillende races en demonstraties.

2. Weekendpassen: Wil je het hele weekend genieten van de motorsportfestiviteiten? Dan zijn de weekendpassen perfect voor jou. Hiermee krijg je toegang tot het evenement gedurende het gehele weekend. Je kunt alle spannende races bijwonen, deelnemen aan diverse activiteiten en genieten van de levendige sfeer op en rond het circuit.

7. Beleef de spanning en sensatie van de Classic GP TT-Circuit Assen 2023

De spannende en sensationele Classic GP TT-Circuit Assen keert terug in 2023! Bereid je voor op een weekend vol historische motorraces op het legendarische circuit. Deze jaarlijkse evenement is een absolute must voor liefhebbers van motoren, snelheid en vintage racemachines.

Tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen kun je genieten van een vol programma boordevol races van verschillende klassen en tijdperken. Van klassieke tweecilinders tot de iconische superbikes van weleer, elke race belooft een adembenemende ervaring te zijn. Ga terug in de tijd terwijl je getuige bent van de vaardigheden en de moed van de coureurs die op historische motoren over het circuit scheuren.

Naast de races is er ook een paddock vol activiteiten. Hier kun je de pitstraat bezoeken en de technici aan het werk zien terwijl ze de motoren klaarmaken voor de volgende race. Ontdek de vele stands waar je terecht kunt voor motorgerelateerde producten, accessoires en memorabilia. Vergeet niet om een hapje te eten in een van de foodtrucks en te genieten van het geweldige uitzicht op het circuit.

8. Belangrijke veiligheidsmaatregelen en regels tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023

Bij het bijwonen van de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de essentiële veiligheidsmaatregelen en regels die van kracht zijn. Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van alle bezoekers, deelnemers en medewerkers te waarborgen. Volg deze instructies strikt op om een plezierige en veilige race-ervaring te garanderen.

– Het dragen van een helm is verplicht op het gehele evenemententerrein. We raden aan om een goed passende en goedgekeurde helm te dragen die voldoet aan de wettelijke normen voor motorrijders.
– Rij niet onder invloed van alcohol of drugs. Het is ten strengste verboden om in deze toestand deel te nemen aan de races of activiteiten op het terrein. Er zullen regelmatig controles plaatsvinden om de naleving hiervan te waarborgen.
– Respecteer de aangegeven maximumsnelheid op het circuit en volg de instructies van de verkeersregelaars nauwkeurig op. Het is belangrijk om altijd alert te zijn en rekening te houden met andere weggebruikers.

– Houd ten allen tijden een veilige afstand tot de baan en barricades. Betreed nooit de racebaan, tenzij hiertoe uitdrukkelijk toestemming is gegeven. Het negeren van deze regel kan ernstige gevolgen hebben voor uw veiligheid en die van anderen.
– Laat geen losse voorwerpen achter op het circuit, zoals petten, ballonnen, of afval. Deze kunnen als gevaarlijk worden beschouwd en leiden tot ongelukken. Gooi afval altijd in de daarvoor bestemde vuilnisbakken.
– In geval van een noodsituatie, volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel en de medische staf op. Er worden EHBO-posten en medische faciliteiten op het terrein geplaatst voor uw veiligheid en welzijn.

Q&A

V: Wat is het tijdschema voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Het tijdschema voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 bestaat uit verschillende races en activiteiten die gedurende het evenement plaatsvinden. Het gedetailleerde tijdschema zal binnenkort worden vrijgegeven door de organisatoren van het evenement.

V: Waar vindt de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 plaats?
A: De Classic GP TT-Circuit Assen 2023 zal plaatsvinden op het beroemde TT Circuit Assen in Nederland. Dit historische circuit staat bekend om zijn snelle bochten en uitdagende lay-out en is een geliefde locatie voor motorsportevenementen.

V: Wanneer vindt de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 plaats?
A: De Classic GP TT-Circuit Assen 2023 staat gepland om plaats te vinden op een nog nader te bepalen datum. Het is raadzaam om regelmatig de officiële website van het evenement of andere betrouwbare bronnen te raadplegen voor de meest recente informatie over de exacte datum.

V: Hoe kan ik tickets kopen voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Tickets voor de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 zullen naar verwachting beschikbaar zijn via verschillende kanalen, zoals de officiële website van het evenement, erkende ticketverkooppunten en mogelijk zelfs aan de poort op de racedag. Het is raadzaam om de officiële kanalen te raadplegen om op de hoogte te blijven van de ticketverkoop en de beschikbaarheid ervan.

V: Wat kunnen bezoekers verwachten tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 kunnen bezoekers een spannend motorsportevenement verwachten, met historische races en demonstraties. Het evenement trekt motorsportliefhebbers van over de hele wereld aan en biedt een unieke kans om legendarische voertuigen en coureurs in actie te zien.

V: Zijn er beperkingen of regels waar bezoekers op moeten letten tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Ja, voor de veiligheid en het welzijn van alle bezoekers gelden er beperkingen en regels tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023. Deze kunnen betrekking hebben op zaken zoals toegang tot bepaalde gebieden, parkeren, gedrag op het terrein en het gebruik van fotografie- of opnameapparatuur. Het is belangrijk om de officiële richtlijnen en instructies van de organisatoren te volgen om een soepel verloop van het evenement te garanderen.

V: Zijn er faciliteiten beschikbaar voor bezoekers tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Ja, er zullen verschillende faciliteiten beschikbaar zijn voor bezoekers tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023. Dit kan onder meer omvatten: toiletten, eet- en drinkgelegenheden, souvenirwinkels en informatiepunten. Het exacte aanbod van faciliteiten kan variëren, dus het is raadzaam om vooraf de officiële kanalen te raadplegen voor de meest recente informatie.

V: Zijn er parkeermogelijkheden beschikbaar voor bezoekers tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Ja, er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor bezoekers tijdens de Classic GP TT-Circuit Assen 2023. Deze parkeergelegenheden kunnen echter beperkt zijn, vooral tijdens drukke racedagen. Het wordt aanbevolen om op tijd te arriveren en eventueel alternatief vervoer te overwegen, zoals het gebruik van shuttlebussen of het openbaar vervoer, indien beschikbaar.

V: Waar kan ik meer informatie vinden over de Classic GP TT-Circuit Assen 2023?
A: Voor meer informatie over de Classic GP TT-Circuit Assen 2023 kun je terecht op de officiële website van het evenement. Hier vind je de meest recente updates, het tijdschema, ticketinformatie en andere relevante details. Daarnaast kun je ook contact opnemen met de organisatoren van het evenement voor specifieke vragen of extra informatie.

Bedankt voor het lezen van ons artikel over het Classic GP TT-Circuit Assen 2023 tijdschema en tickets. We hopen dat we je hebben kunnen voorzien van alle informatie die je nodig hebt voor dit geweldige evenement. Of je nu een fan bent van klassieke racemotoren of gewoon op zoek bent naar een spannende dag vol motorsportactie, het Classic GP TT-Circuit Assen belooft iets speciaals te worden.

Met het tijdschema in de hand kun je je dag tot in de puntjes plannen en ervoor zorgen dat je niets mist van de hoogtepunten van het evenement. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent om te genieten van de vele races en demonstraties die gepland staan. Vergeet niet om je tickets op tijd te kopen, zodat je gegarandeerd bent van een plekje bij dit spektakel.

Het Classic GP TT-Circuit Assen is een unieke gelegenheid om getuige te zijn van de nostalgie en de passie van de klassieke motorsport. Je zult kunnen genieten van de ronkende motoren, de adembenemende snelheden en de behendigheid van de coureurs. Het is een ervaring die je niet mag missen.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden over het Classic GP TT-Circuit Assen 2023. We wensen je veel plezier bij het bijwonen van dit geweldige evenement en hopen dat het een onvergetelijke dag wordt vol opwinding en motorsportplezier.

Rate this post

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *